Database Lokale Cyberprojecten
In deze database vind je cyberprojecten die de afgelopen jaren ontwikkeld zijn door gemeenten en samenwerkingsverbanden. Maak gebruik van de filters aan de rechterkant om een juiste selectie te maken. Doe er je voordeel mee om je eigen gemeente of regio cyberweerbaar te maken. Mocht je zelf nog een cyberproject hebben die in deze database opgenomen kan worden, stuur dan een mail aan Colin.Voetee@hetccv.nl.

-
Storytelling Cybercrime
Met storytelling wil men de bewustwording rondom het onderwerp cybercrime bij ouderen en laaggeletterden vergroten.
-
Cyberchef mkb
Met Cyberchef wil de gemeente Amersfoort met behulp van it-studenten en lokale partners de ondernemers weer chef laten zijn van hun digitale keuken.
-
Pilot multi-channelaanpak digitale preventie helpdesk
In Limburg wil men inwoners en (kleine) ondernemers bewuster maken van de digitale risico’s en hulp bieden bij het vergroten van de eigen weerbaarheid.
-
Friese agrarische sector cyberproof
Met dit project wil de gemeente Leeuwarden de digitale weerbaarheid van de agrarische sector verhogen door het onderdeel te maken van de kwaliteitszorgsystemen.
-
Cyberbuddies: van awareness naar adaptatie binnen het mkb
PVO regio Rotterdam zet cyberbuddies in om ondernemers maatwerkadvies te geven voor de basisbescherming tegen cybercrime.
-
Ambassadeursnetwerk mkb op cybercriminaliteit
Met behulp van de ‘digitaal ambassadeur’ wil PVO Amsterdam-Amstelland onder andere de aangiftebereidheid en het inzicht bij ondernemers welke maatregelen zij kunnen nemen verhogen en de totale schade van cybercrime in het bedrijfsleven verlagen.
-
Hackhelpdesk: digitale eerstehulpverlening
Een digitale eerstehulpverlening voor bedrijven, waar ook aandacht is voor preventie.
-
Sterkere schakels versterken de keten!
Dit project ontwikkelt een methodiek waarbij de grote bedrijven de kleinere toeleveranciers ondersteunen bij het opschroeven van de informatiebeveiliging.
-
Living Lab Cyberweerbaarheid & Ransomware mkb
In de Living Labs komen alle activiteiten samen die tot nu toe door publiek-private samenwerking in de regio Noord Nederland zijn ontplooid op het gebied van bijvoorbeeld bewustwording, training en scans.
-
Regionaal Expertteam Digitale Veiligheid
Regiobureau Integrale Veiligheid Oost-Brabant wil zijn 32 gemeenten ondersteunen op het gebied van Digitale Veiligheid. Ze willen goedwerkende cyberinterventies aanbieden en hen zoveel mogelijk ontzorgen.
-
DigiKamer voor gemeenten
Openbare ordeverstoringen vinden steeds vaker hun oorsprong in het digitale domein. Met deze pilot wil gemeente Breda, met inachtneming van de wettelijke privacyregels, meer gebruik maken van openbare bronnen voor het veilig houden van de stad.
-
Podcast Digitaal Beroofd
Aan de hand van podcasts geeft Bureau RVS inzicht in de belevingswereld van zowel slachtoffers als daders van digitale criminaliteit.
-
Dordrecht Digitaal Weerbaar
De gemeente Dordrecht wil binnen de bestaande netwerken inzetten op structurele aandacht voor digitale veiligheid.
-
Hackshield
Kinderen tussen de 8 en 12 jaar weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit.
-
Internetveiligheid – Risk Factory Nederland
Voorlichting over internetveiligheid, gericht op het primaire onderwijs (groep 8)
-
Juice of (fake-)news?
Het project is erop gericht om te werken aan ‘21st century-skills’ van jongeren.
-
Gastveilig Hazeldonk – Digitaal Vitaal Breda
Gastveilig Hazeldonk is een veelomvattend programma rondom veiligheid, toegepaste digitale technologie en -data op bedrijventerreinen.
-
Youth Cyber Team
Dit project richt zich op het versterken van de cyberweerbaarheid van kwetsbare jongeren uit 2 Arnhemse wijken: Presikhaaf en Malburgen.
-
Digitale Inclusie
Het project ‘Digitale Inclusie’ richt zich specifiek op kinderen in kwetsbare wijken. Deze kinderen zijn vaak minder digitaal geletterd en ze zijn vatbaarder voor online criminaliteit.
-
Cybergame Framed
Met de introductie van het lesprogramma Framed wil de politie leerlingen online bewuster maken en cybercrime voorkomen.
-
Digitaal veilig op weg naar de brugklas
Dit project van de VAR heeft als doel het digitaal weerbaar maken van jonge startende internetgebruikers (leerlingen van groep 7 en 8).
-
Lokale interventies voor geldezels
Het doel van dit project van gemeente Haarlem is om te voorkomen dat geldezels (tussenpersonen) meewerken met cybercriminele netwerken.
-
ConNect: Samen bouwen aan online interventiematrix
Dit project levert een online interventiematrix op om online opjutting en uitdaging tegen te gaan.
-
re_B00TCMP
De innovatieve re_B00TCMP maakt jongeren die affiniteit hebben met IT, weerbaar tegen het ontwikkelen van een criminele cybercarrière.