Ga naar de inhoud

Keurmerken

De keurmerken van het CCV geven je zekerheid over kwaliteit van geleverde diensten en producten. Het CCV beheert verschillende keurmerken op het gebied van brandbeveiliging, cybersecurity, inbraakbeveiliging en voertuigbeveiliging.

Bekijk keurmerk categorieën

Patrick van den Brink (midden) met de Computable Award voor CCV-keurmerk Pentesten

Filter op doelgroep

Veilig ondernemen

Inbraken, vandalisme en ondermijnende criminaliteit zoals drugscriminaliteit en vastgoedcriminaliteit… het zijn problemen waar veel ondernemers mee geconfronteerd worden. Criminelen die proberen een pand van je te huren voor criminele activiteiten, maar ook gevoel van onveiligheid kunnen een succesvolle bedrijfsvoering behoorlijk in de weg zitten. Ondernemers kunnen deze problemen niet alleen aanpakken. Gemeente, politie en brandweer ook niet. Samenwerking tussen publieke en private partijen biedt dan de oplossing. Het CCV heeft hier een speciale aanpak voor ontwikkeld met een daarbij behorend keurmerk.

Cybersecurity

Maar liefst vijftig procent van het mkb krijgt te maken met cybercriminaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een computerhack, waarbij (gevoelige) data gestolen wordt. Het CCV werkt samen met belanghebbende partijen om de cyberweerbaarheid van het mkb te vergroten. Een goed voorbeeld hiervan is het CCV-keurmerk Pentesten, waarvoor het CCV in 2022 een ICT-award ontving.

Brand­beveiliging

Als gebruiker van een gebouw ben je zelf verantwoordelijk voor de brandbeveiliging. Door gekwalificeerde bedrijven in te schakelen die werken met de certificatie- en inspectieschema's van het CCV weet je zeker dat je voldoet aan de wetgeving voor brandbeveiliging en brandveiligheidsnormen.

Inbraakbeveiliging

Ruim 40% van de ondernemers krijgt te maken met inbraak. Goede beveiliging van een bedrijfspand of woning helpt inbraak te voorkomen. Het CCV is eigenaar van het keurmerk BORG en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daarnaast beheert het CCV in opdracht van het Verbond van Verzekeraars de VRKI 2.0.

Voertuigbeveiliging

Het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging staat voor kwaliteit van beveiligingssystemen (zoals een alarmsysteem of voertuigvolgsysteem) en vakkundigheid van het personeel dat de inbouw verzorgt. Er zijn in Nederland ruim 1.100 inbouwbedrijven CCV Voertuigbeveiliging.

Over certificeren

Sticker Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging op achterruit

Gekwalificeerde bedrijven

Wanneer je investeert in preventiemaatregelen, dan wil je graag zekerheid over de kwaliteit hiervan. Keurmerken van het CCV staan voor die kwaliteit. Het CCV beheert verschillende keurmerken voor de particuliere- en zakelijke markt. Er zijn ruim 2.200 gekwalificeerde bedrijven in Nederland.

Zoek gekwalificeerde bedrijven

Brandbeveiliging

Over certificeren

Het CCV ontwikkelt en beheert certificatie- en inspectieschema’s. Certificatieschema’s borgen de kwaliteit van door leveranciers geleverde producten en diensten. Inspectieschema’s beoordelen de doeltreffendheid en de onderlinge samenhang van verschillende installaties, bouwkundige voorzieningen en organisatorische maatregelen.

Meer over certificeren