Ga naar de inhoud

Gastveilig Hazeldonk – Digitaal Vitaal Breda

Gastveilig Hazeldonk is een veelomvattend programma rondom veiligheid, toegepaste digitale technologie en -data op bedrijventerreinen.

Persoon scrollt door mobiele telefoon. Ter illustratie van het CCV-dossier cybercrime.

Initiatiefnemer: Gemeente Breda
Doelgroep: Mkb-bedrijven
Type aanpak: Preventief
Aanpak gericht op: Slachtoffer

Gastveilig Hazeldonk is een veelomvattend programma rondom veiligheid, toegepaste digitale technologie en -data op bedrijventerreinen. Bedrijventerrein Hazeldonk is hiervoor de proeftuin. Het project voor lokale weerbaarheid cybercrime is een onderdeel van dat programma en specifiek gericht op gedragsverandering voor cyberweerbaarheid. In het project zijn de activiteiten gericht op de toepassing binnen de primaire bedrijfsprocessen van de logistieke bedrijven. Ervaringen uit de proeftuin worden breed gedeeld met andere bedrijventerreinen in Zeeland en West-Brabant.

Omschrijving project

Het integrale programma in het proefgebied richt zich op de fysieke veiligheid middels digitale middelen, procesmaatregelen, tegengaan van ondermijning, het verhogen van de weerbaarheid, optimalisatie van het gebruik van het bedrijventerrein en logistieke procesverbeteringen. Dankzij dit integrale programma is er intensief contact met de bedrijven over hun primaire processen. Hierdoor is het makkelijker om de aanpak voor het verbeteren van lokale cyberweerbaarheid te testen en er een succesvolle aanpak van te maken die ook op andere bedrijventerreinen herhaald kan worden.

Meer informatie

Logo van de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime

Dit is een project dat behoort bij de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime