Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Phishing populair onder cybercriminelen

  16 november 2018

  Phishing is verantwoordelijk voor bijna de helft van alle cybercrime in de wereld. Alle maatregelen en bewustwording ten spijt is het een favoriete methode van hackers en cybercriminelen om geld buit te maken. Dit blijkt uit het rapport Lessons Learned from a Decade of Data Breaches van F5 Labs.

  lees meer

  Secondant: Zorgen over lachgas omzetten in acties

  14 november 2018

  Bij professionals leven er zorgen over het stijgende gebruik van lachgas onder jongeren en jongvolwassenen. Onderzoekers van het Trimbos-instituut schrijven in Secondant over het gebruik en de aanpak van lachgas. Een handreiking moet gemeenten helpen om de verkoop en het gebruik van lachgas terug te dringen.

  lees meer

  Programma 'Samen tegen mensenhandel' naar Kamer

  14 november 2018

  Staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid heeft gisteravond het programma 'Samen tegen mensenhandel' naar de Tweede Kamer gestuurd. Er komen extra specialistische opvangplekken voor slachtoffers met multi-problematiek en het behandelaanbod in jeugdhulpinstellingen wordt verbeterd. Ook de opsporing wordt versterkt.

  lees meer

  Schemabeheerders verenigen zich

  13 november 2018

  Op 1 november 2018 hebben 18 onafhankelijke schemabeheerders, waaronder het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de Vereniging van Schemabeheerders (VvS) opgericht. De vereniging heeft als doel: het behartigen van de belangen van haar leden. Denk hierbij aan het bevorderen van het vertrouwen in de kwaliteit van de ontwikkeling en het beheer van schema’s voor conformiteitsbeoordeling.

  lees meer

  ToeZine: Inspiratie en trots tijdens Verkiezingen Handhaving en Toezicht

  13 november 2018

  Toezicht zit niet stil, maar beweegt mee met de buitenwereld. Dat is de conclusie na de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2018. 27 inspirerende projecten dongen mee naar deze innovatieprijs. Winnaar werd Toezicht Sociaal Domein, met haar inzet van mystery guests om de kwaliteit van de dienstverlening in het sociaal domein te beoordelen. In ToeZine deze week meer over deze verkiezing.

  lees meer

  Rotterdam vervolgt 2 mannen voor straatintimidatie

  12 november 2018

  Rotterdam zet straatintimidatie op de agenda. Binnenkort moeten 2 mannen zich bij de rechtbank in Rotterdam melden omdat ze worden verdacht van straatintimidatie. Het is voor het eerst dat hiervoor strafrechtelijke vervolging wordt ingesteld.

  lees meer

  Minder mensenhandelaren voor de rechter

  12 november 2018

  Steeds minder mensenhandelaren staan in Nederland terecht. Dit meldt het tv-programma Nieuwsuur op basis van cijfers van het Openbaar Ministerie. Het aantal zaken dat binnenkwam bij het Openbaar Ministerie (OM) daalde de afgelopen 6 jaar met 55%.

  lees meer

  Diefstal auto-onderdelen wordt steeds groter probleem in Nederland

  09 november 2018

  Het aantal gestolen voertuigen nam de afgelopen 10 jaar drastisch af, maar criminelen hebben het nu vaak gemunt op auto-onderdelen. “Dat raakt de autobranche, dus dit probleem moeten we samen oplossen”, stelde politieman Leon Verver woensdag tijdens het congres Mobility Shift van RAI Vereniging. De handel in auto-onderdelen is volgens hem jaarlijks goed voor ruim 300 miljoen euro.

  lees meer

  Winnaar Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2018 bekend

  08 november 2018

  Het project ‘Toegang tot het sociaal domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking’ is de winnaar van de innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2018. Dit project van de rijksinspecties van het Toezicht Sociaal Domein werd door zowel de jury als het publiek als winnaar uitgeroepen.

  lees meer