Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  College Meppel wil verbod op verkoop lachgas

  21 september 2018

  Het college van Meppel wil de verkoop van lachgas verbieden via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het college vindt dat het gebruik niet past bij de uitstraling van Meppel en bij evenementen in de stad. Dit schrijft het Dagblad van het Noorden.

  lees meer

  Secondant: ‘We weten amper wat er in shishalounges gebeurt’

  19 september 2018

  Shishalounges roepen het beeld op van criminele netwerken en keiharde liquidaties. Toch lijkt er niet veel aan de hand in de 3 steden die Leonie Willemsen van de gemeente Ede onderzocht. In Secondant vertelt zij over haar onderzoek. “Is er echt niks aan de hand of ontbreekt het ons aan capaciteit om te kijken wat zich onder de radar bevindt?”

  lees meer

  Succesvolle aanpak High Impact Crimes wordt voortgezet

  19 september 2018

  Het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) en partners zetten de succesvolle aanpak van High Impact Crimes (HIC) voort. Deze integrale aanpak leidde de afgelopen jaren al tot een forse afname van overvallen, woninginbraken, straatroof en geweld.

  lees meer

  50 evenementen tijdens internationale Cyber Security Week

  19 september 2018

  De gemeente Den Haag houdt begin oktober de internationale Cyber Security Week. Tijdens meer dan 50 evenementen delen honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime hun kennis, bespreken de laatste ontwikkelingen en pitchen nieuwe innovatieve ideeën.

  lees meer

  Toezine: inspectie onder de loep: Erfgoedinspectie

  18 september 2018

  Het is met zo’n 21 fte de kleinste landelijke inspectie. Maar de taken zijn er niet minder belangrijk om. In deze editie van ‘Inspectie onder de loep’ vertelt de Erfgoedinspectie hoe haar toezicht bijdraagt aan de beschikbaarheid van cultureel erfgoed. En aan de duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie.

  lees meer

  Week van de veiligheid in teken van internetcriminaliteit bij bedrijven

  18 september 2018

  1 op de 5 mkb’ers is al eens getroffen door internetcriminaliteit, blijkt uit onderzoek van het lectoraat Cybersecurity in het mkb van Haagse Hogeschool en MKB-Nederland. Omdat de kans toeneemt dat mkb’ers geraakt worden door internetcriminaliteit, staat dit jaar tijdens de Week van de Veiligheid bescherming tegen internetcriminaliteit centraal.

  lees meer

  Denemarken geïnteresseerd in Politiekeurmerk Veilig Wonen

  18 september 2018

  Een Deense delegatie bezocht dinsdag het CCV om meer te weten te komen over het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Ze waren onder de indruk van de wijze waarop het keurmerk het risico op een woninginbraak verkleint. De Denen onderzoeken de mogelijkheden om in Denemarken ook een keurmerk voor veilig wonen te introduceren en zien het Nederlandse Politiekeurmerk als een inspirerend voorbeeld.

  lees meer

  CCV stoomt studenten Nova College klaar voor praktijkles

  18 september 2018

  Ruim 100 studenten van het Nova College in Haarlem kregen maandag training van Maarten Duijn van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Ze volgen de opleiding beveiliging en leerden alles over winkelcriminaliteit, zodat ze volgende week in Haarlem op pad kunnen.

  lees meer