Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Limburgse gemeenten starten campagne tegen drugs

  28 juni 2017

  Zo'n 19 Limburgse gemeenten slaan de handen ineen en starten de campagne 'Wat staat er op het spel?'. Deze campagne richt zich tegen drugsproductie en drugshandel. De initiatiefnemers willen mensen bewust maken van de risico’s en gevolgen.

  lees meer

  Trigion structureert proces met CCV-Certificatieschema PAC

  27 juni 2017

  De AlarmServiceCentrale van Trigion in Schiedam bestaat sinds 1983 en is de eerste door het ministerie van Veiligheid en Justitie erkende meldkamer in Nederland. Certificering is na al die jaren dan ook verweven tot in de haarvaten van de organisatie. Wat betekent dit voor de dagelijkse operatie? En wat is de toegevoegde waarde ervan voor een grote klant als retailketen A.S. Watson Group?

  lees meer

  Openbaarmaking: Schouderklop werkt beter dan schandpaal

  27 juni 2017

  Zorgt 'naming en shaming' door een toezichthouder ervoor dat organisaties zich schamen als ze openlijk aan de schandpaal worden genageld? Kan 'naming en faming' trots oproepen? En leiden deze gevoelens ertoe dat de regelnaleving verbetert? Onderzoeker Michael Vliek van de Universiteit van Amsterdam onderzocht deze vragen rond openbaarmaking voor het eerst wetenschappelijk. Uit het onderzoek dat het programma 'Handhaving en Gedrag' uitbrengt, blijkt dat een schouderklop beter werkt dan de schandpaal.

  lees meer

  Secondant: De misdaadmeter omgegooid

  26 juni 2017

  Welke gemeenten in ons land stijgen qua criminaliteitsniveau en welke zijn er gedaald, als we meer rekening houden met de mate van verstedelijking en toerisme? Volgens Secondant-columnist Bert Berghuis zien we dan scherper waar de criminaliteit hoger is dan wat als 'normaal' kan worden beschouwd.

  lees meer

  Inspectiecertificering van brandbeveiliging in zorg verdient aandacht

  22 juni 2017

  ActiZ en VGN hebben de resultaten van een onderzoek naar inspectiecertificering van brandbeveiliging in de zorg gepubliceerd. Het doel van het onderzoek is inzicht te krijgen in de knelpunten in het traject van inspectiecertificering van brandbeveiliging bij zorginstellingen. Het CCV herkent de conclusies en neemt al stappen om de knelpunten bij inspectie van brandbeveiliging op te pakken.

  lees meer

  Rotterdamse aanpak woonoverlast is een succes

  22 juni 2017

  In 2016 verminderde het aantal gevallen van woonoverlast aanzienlijk. Zo'n 79% van de ernstige woonoverlast is bovendien binnen 6 maanden beëindigd. Dat blijkt uit het jaarverslag Woonoverlast 2016 van de gemeente Rotterdam.

  lees meer