Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Omgevingsdiensten maken barrièremodel

  24 april 2018

  Op www.barrieremodellen.nl is een nieuw digitaal barrièremodel gepubliceerd. DCMR heeft samen met Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, Omgevingsdienst Zuidoost Brabant en Inspectie Leefomgeving en Transport een barrièremodel grondstromen ontwikkeld.

  lees meer

  Gerard Ekdom NPO Radio 2 vraagt CCV om tips tegen inbraak op Koningsdag

  24 april 2018

  Voorkomen dat het Koningsdagfeestje eindigt in een domper. Het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie en het CCV waarschuwen voor een verhoogde kans op inbraken tijdens Koningsdag. Radiopresentator Gerard Ekdom van NPO Radio 2 vroeg vanmorgen aan CCV-adviseur Susanne Schat tips om dieven vrijdag geen kans te geven.

  lees meer

  Inbrekers de koning te rijk op Koningsdag

  23 april 2018

  Op Koningsdag kleurt Nederland oranje. Kleedjes op de stoep, livemuziek en iedereen in opperbeste stemming. Toch waarschuwen het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) voor een verhoogde kans op inbraken tijdens Koningsdag. Zij adviseren extra alert te zijn en de woningen goed af te sluiten.

  lees meer

  Secondant: Veiligheidsbeleving in Nederland toont positief beeld

  23 april 2018

  De veiligheidsbeleving van burgers is lastig in kaart te brengen. De International Fear of Crime Trend Index brengt nu een betrouwbaar inzicht dichterbij. Dat schrijven Marnix Eysink Smeets, Pim Foekens en Natascha Sprado van Hogeschool Inholland in Secondant. Nu zien we dat de veiligheidsbeleving in Nederland zich al langere tijd positief ontwikkelt, een verbetering die de ‘fear drop’ heet.

  lees meer

  Politie richt vizier op verhuurders spookwoningen

  20 april 2018

  Politie en justitie gaan bedrijven die appartementen verhuren aan criminelen aanpakken. Steeds vaker treft de politie luxe appartementen aan waarvan de bewoner niet staat ingeschreven maar er wel woont. Tegen deze spookbewoning start de politie een offensief.

  lees meer

  Welk toezichtproject wint dé innovatieprijs van 2018?

  20 april 2018

  De verkiezingen Handhaving en Toezicht zijn gestart. Deze zijn een initiatief van het CCV, de Inspectieraad en beroepsvereniging Vide om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren. Meld vernieuwende projecten voor 1 juli aan om kans te maken op dé innovatieprijs van 2018.

  lees meer