Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Kabinet schiet in eigen voet met bezuinigingen op het CCV

  21 november 2017

  Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt vandaag de voorzitter van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid een petitie aan. In de petitie roepen het CCV en meer dan 25 publieke en private partijen op om de voorgenomen bezuiniging op het CCV terug te draaien.

  lees meer

  Prostitutie in Arnhem in kaart gebracht

  21 november 2017

  Sinds de sluiting van het raamprostitutiegebied in het Arnhemse Spijkerkwartier, heeft de seks-sector zich voor een deel naar de online wereld verplaatst. Dat blijkt uit het rapport Prostitutie in beeld gebracht van onderzoeksbureau Beke.

  lees meer

  Versterk de verbinding tussen veiligheid en zorg

  20 november 2017

  Dit najaar doen CCV-adviseurs zowel Nunspeet als Meierijstad aan om de training 'Van wijk naar bestuur' te verzorgen. Tijdens de 4 uur durende training zetten de afdelingen Openbare Orde en Veiligheid en Maatschappelijke Ontwikkeling de eerste stappen om de verbinding tussen de domeinen te versterken. Ook u kunt de training tot eind 2017 kosteloos volgen.

  lees meer

  Meer aandacht voor mensenhandel? Zet de CCV-e-learning in

  17 november 2017

  Zo’n 35% van de gemeenten heeft geen idee of mensenhandel in hun gemeente voorkomt. Dit blijkt uit de tiende rapportage van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Hoe kleiner de gemeente, hoe vaker het aan zicht op mensenhandel ontbreekt. "Zorgwekkend", vindt CCV-adviseur Nadina Perez. "Want mensenhandel komt niet alleen in grote steden, maar ook in kleinere gemeenten voor."

  lees meer

  Versterk uw informatiepositie met het CCV, net als de gemeente Oldambt

  16 november 2017

  "Hoe weten we wie beschikking heeft over welke informatie?" "Op welke manier kunnen we onze informatiebronnen goed aanwenden en informatie op de juiste manier delen?" Tegen deze en andere vragen liepen de medewerkers van de gemeente Oldambt aan, na het ontwikkelen van een nieuwe veiligheidsstructuur. De CCV-nieuwsbrief met een bericht over de training informatiepositie gemeente zette de gemeente op het spoor van het CCV.

  lees meer