Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Aandacht voor signalering mensenhandel door e-learning CCV

  17 februari 2017

  De aanpak van mensenhandel start bij signalering. Belangrijk dus om hier voldoende aandacht aan te besteden. In opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) daarom de e-learning signalering mensenhandel ontwikkeld. Onder het toeziend oog van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel lanceerde het CCV op vrijdag 17 februari de e-learning.

  lees meer

  Secondant: In ketens werken doe je niet alleen

  17 februari 2017

  Meer en meer wordt er in ketenverband gewerkt op organisatieoverschrijdende beleidsterreinen. Zoals terrorisme en overlast door verwarde personen. De schakels in veiligheidsketens kunnen leren van onderzoek naar het functioneren van teams, schrijft onderzoeker Rick van der Kleij van TNO in Secondant.

  lees meer

  ZSM-werkwijze in de (politie)praktijk

  17 februari 2017

  ZSM draagt positief bij aan de afdoening van zaken van veel voorkomende criminaliteit (VVC). Dit blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen. Binnen de politie is meer aandacht gekomen voor de afhandeling van deze zaken en in veel gevallen leidt de ZSM-werkwijze sneller tot een beslissing over de afdoening.

  lees meer

  Amsterdamse politie start met proef bodycam

  17 februari 2017

  De politie in Amsterdam begint binnenkort met een proef waarbij agenten bodycams gaan dragen. Als de proef een succes is, worden meer agenten met de camera's uitgerust. De camera's worden eerst gebruikt bij noodhulpsituaties en soms door wijkagenten.

  lees meer

  OTAV adviseert over veiligheidsbeleid vluchtelingen

  16 februari 2017

  Het OndersteuningsTeam Asielzoekers en Vergunninghouders (OTAV) is opgezet om gemeenten te ondersteunen bij hun beleid voor asielzoekers en vergunninghouders. CCV-adviseur en OTAV-accountmanager Axel Weggelaar blikt in een interview terug op het 2016.

  lees meer

  Politie en boa's Scheveningen werken intensief samen

  16 februari 2017

  De gemeente Den Haag heeft 9 basisteams. Deze zijn per wijk verdeeld en gekoppeld aan een politiebureau. Op Scheveningen werken 9 gemeentelijke boa’s intensief samen met de politie. De boa’s zitten tussen het blauw en starten hun dienst met een gezamenlijke briefing.

  lees meer

  Baas in eigen winkel met een collectief winkelverbod

  15 februari 2017

  Winkeliers hebben genoeg van overlastgevers en winkeldieven die herhaaldelijk voor problemen zorgen. Het zijn niet alleen jongeren die voor overlast zorgen. Winkeliers hebben ook steeds vaker stelende bejaarden en verwarde personen die storend gedrag vertonen in hun zaak. Hoe vervelend ook, die zien ze liever niet terug in hun winkelgebied. Om winkeliers te helpen om overlastgevers gezamenlijk aan te pakken, ontwikkelde het CCV een collectief winkelverbod. CCV-directeur Patrick van den Brink gaf vandaag de landelijke aftrap van het collectief winkelverbod in winkelcentrum Kanaleneiland in Utrecht.

  lees meer