Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  45 projecten dingen mee naar de Hein Roethofprijs

  19 april 2019

  In totaal 45 projecten zijn ingezonden voor de Hein Roethofprijs. Deze prijs is in het leven geroepen door het ministerie van Justitie en Veiligheid en wordt iedere 2 jaar uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat zich op een innovatieve, creatieve en effectieve manier richt op een probleem dat de sociale veiligheid bedreigt. De winnaar wordt op donderdag 27 juni tijdens het jubileumcongres van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) bekendgemaakt.

  lees meer

  Oproep aan gemeenten: sluit aan bij de strijd tegen mobiele bendes!

  18 april 2019

  In Nederland zijn internationale bendes actief die van gemeente naar gemeente trekken en een spoor van ellende achterlaten. Van inbraken in woningen en auto's tot straatroven en identiteitsfraude. Vanuit de politie en het Openbaar Ministerie zijn verschillende initiatieven gestart om dit mobiel banditisme tegen te gaan. Ook jouw gemeente kan zich als veiligheidspartner aansluiten bij deze gezamenlijke strijd tegen mobiel banditisme.

  lees meer

  Ruim 40 gedragsbeïnvloeders in opleiding

  18 april 2019

  Het zijn drukke tijden voor trainers van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Ruim 40 handhavers, toezichthouders, inspecteurs, beleidsmakers, leidinggevenden, projectleiders en communicatieadviseurs volgen momenteel de CCV-training gedragsverandering.

  lees meer

  Video over ticketfraude licht jongeren voor

  18 april 2019

  Ticketfraude treft vooral mensen die dolgraag naar een popconcert of festival gaan. Als de kaartjes via de officiële kanalen zijn uitverkocht, proberen zie via andere kanalen een ticket te bemachtigen. En dat gaat vaak mis. Scholieren.com maakte er in opdracht van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een kort filmpje over.

  lees meer

  Deel gemeenten ondervindt negatieve effecten van buurtpreventie

  18 april 2019

  Een deel van de gemeenten ondervindt negatieve effecten van buurtpreventie, zoals burgers die zelf ingrijpen bij criminaliteit of doorgeschoten sociale controle. Het aantal buurtpreventiegroepen is de laatste jaren sterk toegenomen. Gemeenten ontwikkelen echter nauwelijks beleid voor de omgang met deze burgerinitiatieven. Dit blijkt uit het landelijke onderzoek ‘De burger kijkt mee'.

  lees meer

  Week van de Veiligheid 2019: 7 tot en met 13 oktober

  17 april 2019

  Begin oktober is het weer zover: de Week van de Veiligheid. Voor gemeenten, ondernemers en politie hét moment om met de vraag ‘Ben jij voorbereid op criminaliteit?’ het onderwerp veiligheid extra onder de aandacht te brengen van inwoners, ondernemers en hun medewerkers. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober, neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen en inbraken toe. De voorbereidingen voor de editie van 2019 zijn in volle gang. Doe ook mee!

  lees meer

  Is er maatschappelijk draagvlak voor sensing?

  17 april 2019

  Sensoren zoals camera’s zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ze worden steeds meer ingezet voor de veiligheid en leefbaarheid in Nederlandse steden. Het Rathenau Instituut doet onderzoek naar het maatschappelijk draagvlak voor sensoring.

  lees meer

  Inbrekers in de startblokken voor meivakantie

  17 april 2019

  Lekker naar buiten of naar familie met Pasen, op Koningsdag feestvieren op straat en misschien even ertussenuit in binnen- of buitenland. De meivakantie is dit jaar een aaneenschakeling van momenten waarop we liever niet binnen blijven. Maar let op: inbrekers staan juist op deze dagen in de startblokken om toe te slaan. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) waarschuwt voor een verhoogde kans op inbraken en adviseert om extra alert te zijn en woningen goed af te sluiten.

  lees meer