Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Inspectiecertificering van brandbeveiliging in zorg verdient aandacht

  22 juni 2017

  ActiZ en VGN hebben de resultaten van een onderzoek naar inspectiecertificering van brandbeveiliging in de zorg gepubliceerd. Het doel van het onderzoek is inzicht te krijgen in de knelpunten in het traject van inspectiecertificering van brandbeveiliging bij zorginstellingen. Het CCV herkent de conclusies en neemt al stappen om de knelpunten bij inspectie van brandbeveiliging op te pakken.

  lees meer

  Rotterdamse aanpak woonoverlast is een succes

  22 juni 2017

  In 2016 verminderde het aantal gevallen van woonoverlast aanzienlijk. Zo'n 79% van de ernstige woonoverlast is bovendien binnen 6 maanden beëindigd. Dat blijkt uit het jaarverslag Woonoverlast 2016 van de gemeente Rotterdam.

  lees meer

  Secondant: Boeren in Bronckhorst alert op criminelen

  21 juni 2017

  Criminelen betreden steeds vaker de erven van boerderijen. In de Achterhoek werken politie, gemeente en agrariërs daarom met allerlei partijen samen om de regio veilig te houden. Dat is beloond met een eerste veiligheidskeurmerk voor de buitengebieden. "De ambitie is om deze manier van samenwerken uit te rollen naar andere regio’s in het land."

  lees meer

  Beleef de trends in Veilig Uitgaan

  20 juni 2017

  In de Week van de Veiligheid, op vrijdag 13 oktober organiseert het CCV de jaarlijkse bijeenkomst Veilig Uitgaan. Noteer de datum alvast in uw agenda, want deze editie wilt u niet missen.

  lees meer

  Politie pleit voor verbod op knalvuurwerk

  20 juni 2017

  Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie wil een maatschappelijk debat over een verbod op het afsteken van knalvuurwerk door particulieren. Volgens de korpschef is dat nodig om agenten en burgers te beschermen tegen steeds krachtiger vuurwerk dat door particulieren wordt afgestoken.

  lees meer

  Toezine: Bedrijfscultuur als factor voor gedrag

  20 juni 2017

  Hoe kunnen we bedrijfscultuur wetenschappelijk typeren en wat betekent dit voor toezicht? Toezine publiceert deze week over de kennistafel 'Cultuur en toezicht' van interdepartementaal samenwerkingsprogramma Handhaving en Gedrag die op 5 juni 2017 werd gehouden.

  lees meer

  Sporten tijdens ramadan enorm succes

  19 juni 2017

  Sporten in het holst van de nacht voorkomt in Purmerend overlast van jonge moslims die meedoen aan de ramadan. Omdat het ’s zomers relatief kort donker is, kiezen veel moslims ervoor om de nacht wakker te blijven om te eten. Jonge moslims hingen veel rond op straat en dat gaf overlast.

  lees meer