Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Kabinet kondigt maatregelen aan voor veiligere jaarwisseling

  15 juli 2019

  Het kabinet gaat in het najaar een voorstel doen met nieuwe maatregelen voor een veiligere jaarwisseling. Zo wordt, als het aan het kabinet ligt, categorie F3-vuurwerk verboden. 27 organisaties, waaronder de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), deden in mei dit jaar gezamenlijk een oproep aan het kabinet om de jaarwisseling veiliger te maken.

  lees meer

  Peter R. de Vries opent Cyber Security Event in Rotterdam

  12 juli 2019

  Zo’n 150 ondernemers kregen tips om hun digitale veiligheid te vergroten tijdens het Cyber Security Event op 11 juli 2019 bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam. En die noodzaak tot voorlichting is hoog. Alleen al in Nederland is de schade door toedoen van cybercrime jaarlijks € 10 miljard. De gemeente Rotterdam organiseerde deze bijeenkomst samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie (het CCV), het Regionaal Platform Veilig Ondernemen Rotterdam en de Veiligheidsalliantie Regio Rotterdam.

  lees meer

  Verdubbeling meldingen identiteitsfraude

  10 juli 2019

  Vorig jaar zijn bijna 340.000 officiële identiteitspapieren als vermist of gestolen opgegeven. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de RDW. Het gaat om paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. Ook fraude met identiteitspapieren neemt toe: in 2018 registreerde het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude een verdubbeling ten opzichte van 2016 van het aantal meldingen van identiteitsfraude.

  lees meer

  Opmars slimme beveiligingsapparatuur

  10 juli 2019

  Bijna 1,2 miljoen (15%) Nederlandse huishoudens maken gebruik van slimme beveiligingsapparatuur. In 2017 was dat nog 11%. De beveiligingscamera is het populairste apparaat. Dit blijkt uit de derde editie van de Smart Home Monitor van Multiscope.

  lees meer

  Nieuwe campagne: Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee.

  10 juli 2019

  Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee. Dit is een nieuwe campagne van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om jongeren tussen de 16 en 22 jaar bewust te maken van de vormen en consequenties van ID-fraude.

  lees meer

  ToeZine: App als nieuw wapen tegen criminaliteit in jachthavens

  09 juli 2019

  In jachthavens heeft handhaving lange tijd op een laag pitje gestaan. Dat maakt ze interessant voor criminelen en daarmee broedplaatsen voor ondermijning. De app ‘Regelgeving in jachthavens’ moet de handhaving makkelijker maken. Deze app helpt behalve handhavers ook jachthaveneigenaren, en is bovendien nuttig voor booteigenaren.

  lees meer