Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Landelijk Platform Woonoverlast draagt werkzaamheden over aan CCV

  23 oktober 2017

  Het Landelijk Platform Woonoverlast gaat haar werkzaamheden overdragen aan het CCV. Dit maakte voorzitter van de taskforce, de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius, bekend tijdens de praktijkbijeenkomst Woonoverlast en personen met verward gedrag op 12 oktober. Concreet betekent dit dat het CCV aanspreekpunt wordt voor professionals in Nederland die zich met woonoverlast bezighouden.

  lees meer

  Secondant: Onrustprotocol is een recept voor onrust

  20 oktober 2017

  Bijna elke gemeente in ons land kent wel een sociaal calamiteitenplan of een protocol voor maatschappelijke onrust. Dit zijn hulpmiddelen voor medewerkers binnen de gemeente, zodat ze beter weten om te gaan met sociale calamiteiten. Maar wat is nu eigenlijk de waarde van zo’n protocol? In Secondant buigen adviseurs zich over deze vraag en geven aanbevelingen voor gemeenten hoe om te gaan met maatschappelijke onrust.

  lees meer

  Verslag Landelijke Vuurwerkdag 2017

  18 oktober 2017

  Kenniscentrum InfoMil/Rijkswaterstaat en de Landelijke Werkgroep Vuurwerk coördinatoren (LWVC) organiseerden deze maand voor de tweede keer een Landelijke Vuurwerkdag. CCV-adviseur Willem van Oppen stond in een geanimeerde sessie stil bij de CCV-richtlijn Brandbeveiliging Consumentenvuurwerk.

  lees meer

  Campagne 'Stop heling' in de Elfsteden

  17 oktober 2017

  Politie en 11 Friese gemeenten zijn deze week gestart met een campagne waarin ze inwoners oproepen waardevolle eigendommen te registreren. Met de registratie van waardevolle goederen via de app Stop Heling is de kans groter dat de dieven en helers worden gepakt.

  lees meer

  ToeZine: Lokmiddelen inzetten: mag dat wel?

  17 oktober 2017

  Loktieners, lokfietsen en lokprostituees. Het is een greep uit de vele lokmiddelen die toezichthouders steeds vaker inzetten. ToeZine gaat deze week over de keerzijde van deze alternatieve manier van opsporen. Want waar liggen de grenzen?

  lees meer

  CCV publiceert inspectieschema’s PGS

  16 oktober 2017

  Op 16 oktober zijn de 2 CCV-inspectieschema’s voor brandbeveiliging van opslag gevaarlijke stoffen gepubliceerd. Een inspectieschema voor beoordeling van het uitgangspuntendocument (UPD-PGS), en een inspectieschema voor beoordeling van de brandbeveiligingsinstallatie (BB-PGS).

  lees meer

  Dreigingsbeeld Rotterdam in kaart

  16 oktober 2017

  "De wereld is complexer geworden. Dat maakt dat het politiewerk dynamischer en ingewikkelder is dan vroeger. Dit rapport laat haarscherp zien wat de uitdagingen zijn waar we als politie iedere dag mee te maken hebben." Aldus eenheidschef Frank Paauw over het rapport 'Dreigingsbeeld Rotterdam'.

  lees meer