Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Eindhoven zet BuurTent in na overvallen

  12 december 2018

  Naar aanleiding van enkele overvallen in Eindhoven besloot de gemeente op door politie aangewezen hotspots een gerichte actie te houden. Daarom werd zaterdag een zogenaamde BuurTent opgezet op het Belgiëplein. Hier kregen het winkelend publiek, winkeliers en buurtbewoners informatie kregen over het voorkomen van overvallen en woninginbraken.

  lees meer

  Bewust*Wording: Taaie materie om je grenzeloos voor in te zetten

  11 december 2018

  "Er heerst nog veel onbekendheid in de hele keten rondom de aanpak van criminele uitbuiting van kinderen uit multiprobleemgezinnen met een Roma achtergrond. En onbekend maakt helaas onbemind." Dat zegt Frank Nissen, clustermanager Jeugdbescherming en Reclassering in de regio Limburg, Brabant en Zeeland bij het Leger des Heils.

  lees meer

  Zo zorg je dat inbrekers je huis rond de feestdagen links laten liggen

  11 december 2018

  Bij feestdagen denk je waarschijnlijk eerder aan kerstdiners, vuurwerk en oliebollen dan aan inbrekers. Maar de inbrekers denken wel aan jou: volgens de politie zijn er op Eerste en Tweede Kerstdag 2 keer zo veel inbraken als gewoonlijk, en met Oud en Nieuw zelfs 3 keer zo veel. Hoe houd je dieven buiten de deur terwijl je aan de kalkoen zit bij je familie of vuurpijlen afsteekt bij vrienden? NU.nl sprak met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), de politie en een ex-inbreker.

  lees meer

  Let op! Ongeldige VRKI 2.0-2019 in omloop

  10 december 2018

  Er is een ongeldige VRKI 2.0-2019 en een ongeldige VRKI-kaart 2019 in omloop. Het gaat hier om werkdocumenten uit het werkteam. De laatste aanpassingen in deze documenten worden deze week doorgevoerd. De officiële versie van de VRKI 2.0-2019 en de VRKI-kaart 2019 worden op 18 december officieel gepubliceerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). De documenten zijn dan hier te vinden.

  lees meer

  "We zijn één van ons kwijtgeraakt"

  10 december 2018

  Dit weekend bereikte ons het verschrikkelijke bericht dat CCV-collega Hendrik-Jan Kaptein bij een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. We kunnen nog nauwelijks bevatten dat hij nooit meer hier binnen zal lopen, met ferme tred, heen en weer zwaaiend met zijn tas.

  lees meer

  Kerstdebat 2018: Verward gedrag of verwarde samenleving?

  07 december 2018

  Hoe gaan wij in onze maatschappij om met personen met verward gedrag? Heeft alle aandacht van de afgelopen jaren hun situatie verbeterd of leidt het juist tot een beweging waardoor toch weer meer mensen tegen hun wil worden geplaatst in intramurale instellingen? Praat erover mee tijdens het kerstdebat ‘Verward gedrag of verwarde samenleving?’ op vrijdag 21 december in de Geertekerk in Utrecht.

  lees meer

  Boa’s vullen steeds vaker de gaten van de politie

  06 december 2018

  Sten Meijer, adviseur van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) signaleert dat het aantal Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa’s) in Nederland groeit en dat dit wordt veroorzaakt door de politie die zich terugtrekt. De politie heeft minder tijd en de gaten worden opgevuld door boa’s. "Dit leidt overigens niet tot kwalitatieve neergang. Boa’s zijn goed opgeleid om deze taken op zich te nemen."

  lees meer