Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  ToeZine: “Toezicht op algoritmen kán, als we dezelfde taal spreken”

  21 mei 2019

  Algoritmen staan tot toezichthouders als pubers tot hun wanhopige ouders. De laatsten weten vaak niet wat de eersten uitspoken. Algoritmen zijn steeds vaker de basis voor beslissingen in de samenleving, terwijl hun werking steeds minder transparant is. Hoe houdt een toezichthouder wél grip op algoritmen? Door met alle partijen die zich ermee bezighouden, van bouwer tot gebruiker, een gemeenschappelijke taal te ontwikkelen. Daarvoor pleit datawetenschapper en filosoof Egge van der Poel in ToeZine deze week.

  lees meer

  Nominaties Hein Roethofprijs 2019 bekend

  21 mei 2019

  Voor de Hein Roethofprijs 2019 heeft de jury drie projecten genomineerd die op een verfrissende manier de sociale veiligheid verbeteren. Uit 45 inzendingen koos de jury voor de projecten ‘Shitzooi’ uit Katwijk, ‘Buurthelden’ uit Eindhoven en het ‘Retail Interventie Team’ uit Roermond.

  lees meer

  Samen weerbaar tegen ondermijning

  20 mei 2019

  Op maandag 13 mei jl. organiseerden Ondernemend Assen en het Platform Veilig ondernemen Noord-Nederland met medewerking van het Centrum voor Criminaliteitspreventie (het CCV), politie, justitie, kennispartner S9+ en de gemeente Assen de informatiebijeenkomst ‘Samen weerbaar tegen ondermijning’. De bijeenkomst vond plaats bij Bestrating.nl (Assen-Zuid) en had als doel ondernemers bewust te maken ten aanzien van de verschillende verschijningsvormen van ondermijning.

  lees meer

  Secondant: de jeugdcriminaliteit is langzaam aan het verdampen

  20 mei 2019

  De jeugdcriminaliteit neemt al sinds 2006 af en deze daling zet zich nog door in recente jaren. Er lijkt daarbij geen sprake van vervanging door cyberdelinquentie. Jongeren vertonen minder riskant gedrag, omdat ze druk zijn met moderne media en minder rondhangen met leeftijdsgenoten. Bert Berghuis (voormalig raadadviseur bij het ministerie van Justitie en Veiligheid) gaat hier nader op in een column voor Secondant.

  lees meer

  Aftrap Europese campagne tegen woninginbraken

  20 mei 2019

  Naast de Europese verkiezingen die deze week worden gehouden, bundelt Europa ook haar krachten om het aantal woninginbraken te verlagen. Verschillende landen doen op 19 juni mee aan de ‘European Focus Day’: een internationale campagne vanuit het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie (EUCPN).

  lees meer

  Preventiepakket voor winnaars CCV-seniorenactie

  20 mei 2019

  Het CCV feliciteert deze 10 winnaars van de CCV-seniorenactie: Monique ten Dam (gemeente Houten), Janske Penkalla (Leeuwarden), Trude van de Ven (gemeente Hilversum), Sonja van de Woude (Come Home Bouw en Onderhoud), Margret Jansen (Onderhoudsbedrijf Ruud Jansen), Leon van Zwol (gemeente Staphorst), Andrea Duivesteijn (gemeente Leeuwarden), Rikste Jansen (gemeente Amersfoort), Jaimie Goei (gemeente Steenwijkerland) en L.A. Wagenmakers (VVE Rondeel).

  lees meer

  Boa's met wapens op straat in de Achterhoek

  20 mei 2019

  Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in Winterswijk en Oude IJsselstreek gaan met wapenstok en handboeien de straat op. Het Openbaar Ministerie hanteert landelijk de lijn dat verzoeken tot het bewapenen van boa’s worden afgewezen. Maar lokaal kunnen andere afspraken gemaakt worden. Dat is in de Achterhoek gebeurd.

  lees meer

  Wegens succes herhaald: werkbezoek intelligence en een veilige stad

  17 mei 2019

  Medewerkers van verschillende gemeenten en de GHOR Brabant brachten vandaag een werkbezoek aan de gemeente Tilburg. Ze namen deel aan een interactieve presentatie die door Marit Beijers (kennismakelaar) verzorgd werd, met het onderwerp: intelligence en een veilige stad. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  lees meer

  CCV neemt hackers mee naar de Landelijke Veiligheidsdag

  17 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is weer aanwezig op de Landelijke Veiligheidsdag. Deze wordt gehouden op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur op de pleinen in het centrum van Almere. Het hoofdthema is cyberveiligheid.

  lees meer

  Georganiseerde criminaliteit en ondermijning op vakantieparken aanpakken? Meld je aan!

  17 mei 2019

  Hoe voorkom of beëindig je ongewenste situaties op vakantieparken? Dat ontdek je tijdens de module ‘georganiseerde criminaliteit en ondermijning’ van de leerkring vakantieparken van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In 2 regionale bijeenkomsten in 2019 lichten ervaringsdeskundigen beproefde instrumenten en handelswijzen toe. Daarnaast kun je in een lichte intervisie-achtige setting casuïstiek inbrengen om zo van elkaar te leren en verder te komen.

  lees meer