Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Minder plofkraken in 2017

  21 februari 2018

  Met 65 plofkraken over heel 2017, daalde het aantal kraken met bijna 18% ten opzichte van het jaar ervoor. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

  lees meer

  Harmonisatie rookbeheersingsinstallaties

  21 februari 2018

  Bij beheerders van rookbeheersingsinstallaties bestond onduidelijkheid over de eisen aan de noodstroomvoorziening van de besturingskast. In februari heeft het deskundigenpanel 'Rookbeheersingsinstallaties' daarom een harmonisatieafspraak gepubliceerd.

  lees meer

  Gecombineerde toezichtstrategie: praktijk wijkt af van beleid

  20 februari 2018

  Steeds meer toezichthouders combineren risico-gestuurd toezicht met het delegeren van verantwoordelijkheden naar bedrijven die onder toezicht staan en aanscherping van handhaving en sanctionering. Maar werkt deze strategie in de praktijk? Uit onderzoek blijkt dat de werkwijze waarop inspecteurs hun taken uitvoeren vaak afwijkt van de strategie van de toezichthouder.

  lees meer

  Secondant: Publieke zorgen gaan nu vooral over existentiële veiligheid

  19 februari 2018

  Burgers maken zich tegenwoordig meer zorgen over terrorisme en migratie dan over criminaliteit, blijkt uit de Eurobarometer. Dat schrijven Marnix Eysink Smeets en Pim Foekens van Hogeschool Inholland in Secondant. De Eurobarometer laat ook zien waar de échte zorgen van burgers nu liggen: niet langer bij de sociale veiligheid maar bij de existentiële veiligheid, bij kwesties als gezondheidszorg en sociale zekerheid en klimaatverandering.

  lees meer

  Secondant: Tevreden burgers zijn positiever over migranten

  16 februari 2018

  Wij-zij-denken verkleint het draagvlak voor het migratiebeleid. Wie vluchtelingen leert kennen, zal zien dat zij medemensen zijn met soortgelijke doelen en behoeften. Dat blijkt uit een onderzoek naar draagvlak voor het migratiebeleid van de Rijksuniversiteit Groningen, waarover Secondant schrijft. Als we de positieve kanten van diversiteit zien, kan dat het draagvlak voor hun komst vergroten.

  lees meer

  Domino’s Rotterdam cash free om overvallen te voorkomen

  15 februari 2018

  Klanten van Domino’s vestigingen in Rotterdam kunnen steeds vaker alleen nog met pinpas of creditcard betalen. Contant geld gaat er, in verband met het risico op overvallen, steeds vaker uit. "We omarmen het initiatief van Domino’s", stelt burgemeester Aboutaleb van Rotterdam die vorige week in dit kader een bezoek bracht aan de vestiging van Domino’s in IJsselmonde.

  lees meer