Product toegevoegd aan winkelmand

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Website raadsledenenveiligheid.nl drukbezocht in 2018

  22 februari 2019

  Duizenden bestaande en nieuwe raadsleden hebben vorig jaar de themawebsite raadsledenenveiligheid.nl van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) goed weten te vinden. Het aantal bezoeken steeg met ruim 4.250 en de pagina’s werden 2,5 keer zo vaak bekeken.

  lees meer

  'Niets is de waarheid en de waarheid stelt niets voor'

  22 februari 2019

  Een intrigerend onderzoek naar de waarheid in de ‘zinderende oorlog’ tussen voormalig vastgoedtycoon Roger Lips en fraudeonderzoekers is een keynote sessie op de Dag van de Fraudeonderzoeker op 18 april in de Fokker Terminal in Den Haag.

  lees meer

  Gezocht: wereldverbeteraars

  21 februari 2019

  Weet je waar mijn hart sneller van gaat kloppen? Actie. Met alle energie en enthousiasme die je in je hebt op een goed doel afstevenen. Met doorzettingsvermogen, een positieve instelling en intens vertrouwen in jezelf en/of je team. Dat zijn enkele kwaliteiten die ik bij wereldverbeteraars zie. En wereldverbeteraars … die zoeken we nu net.

  lees meer

  "Stop met het uitschelden van buren!"

  21 februari 2019

  De aanpak van ernstige woonoverlast is erg actueel. Dat blijkt uit het feit dat meerdere gemeenten gebruikmaken van de Wet aanpak woonoverlast. Inmiddels hebben burgemeesters de eerste waarschuwingen uitgedeeld en de eerste gedragsaanwijzingen opgelegd aan overlastgevers.

  lees meer

  Trendrapport Toezicht

  21 februari 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft een Trendrapport Toezicht gepubliceerd. Het Trendrapport geeft inzicht in recente ontwikkelingen in het toezicht.

  lees meer

  De wijk-GGD’er en wijkagent zij aan zij!

  20 februari 2019

  De wijk-GGD’er voorziet in een belangrijke behoefte. Dat was een van de conclusies tijdens de tweede intervisiebijeenkomst die op 14 februari plaatsvond bij het CCV, waar 9 gemeenten hun ervaringen uitwisselden in het kader van het CCV-begeleidingstraject voor de wijk-GGD. Een ware duizendpoot, veelal psychiatrisch en verpleegkundig geschoold. Iemand die bewoners helpt de regie op hun leven weer op te pakken omdat ze die gaandeweg zijn verloren.

  lees meer

  Cyberveiligheid is thema van zesde Landelijke Veiligheidsdag

  20 februari 2019

  Op zaterdag 25 mei wordt voor de zesde keer de Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere georganiseerd. Tijdens deze dag laten landelijke en regionale hulpdiensten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt. Het thema van deze editie is cyberveiligheid. Ook het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is aanwezig deze dag. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden en gratis toegankelijk.

  lees meer

  Secondant: Mensenhandelaren gaan ongestraft hun gang

  20 februari 2019

  Mensenhandel wordt steeds beter geregistreerd in de wereld, maar de pakkans is nog erg laag. Vooral de kwetsbaarheid van meisjes is een punt van zorg. Secondant bespreekt de uitkomsten van een rapport van de Verenigde Naties over internationale mensenhandel.

  lees meer