Ga naar de inhoud

Hackshield

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit.

Persoon scrollt door mobiele telefoon. Ter illustratie van het CCV-dossier cybercrime.

Initiatiefnemer: Regionaal samenwerkingsverband Noord Holland Samen Veilig
Doelgroep: Jongeren
Type cybercrime: Meest voorkomende cybercrime
Type aanpak: Preventief
Aanpak gericht op: Slachtoffer

Het doel van Regionaal samenwerkingsverband Noord Holland Samen Veilig is kinderen tussen de 8 en 12 jaar weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit. Via game Hackshield worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar.

Omschrijving project

Hackshield is een cybersecurity game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Op een speelse manier leren kinderen zich wapenen tegen digitale ervaringen. Kinderen worden dan Junior Cyber Agent en worden gestimuleerd het geleerde ook over te brengen op hun (groot)ouders.

De gemeente speelt in dit project een belangrijke rol aangezien de burgemeester de kinderen per videobericht zelf oproept op het spel te spelen en Junior Cyber Agent te worden. Na enige tijd zal de burgemeester de kinderen live huldigen wat voor die kinderen extra motivatie geeft om het geleerde ook daadwerkelijk toe te passen.

Meer informatie

Voor vragen over de inzet van HackShield kun je contact opnemen met Marieke Verhagen, projectleider Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit NHSV via mariekeverhagen@imv.debuch.nl.

Logo van de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime

Dit is een project dat behoort bij de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime