Ga naar de inhoud

Storytelling Cybercrime

Met storytelling wil men de bewustwording rondom het onderwerp cybercrime bij ouderen en laaggeletterden vergroten.

Persoon scrollt door mobiele telefoon. Ter illustratie van het CCV-dossier cybercrime.

Initiatiefnemer: Regiobureau Integrale Veiligheid Oost-Brabant
Doelgroep: Ouderen
Type cybercrime: Digitale babbeltruc, phishing en meer
Type aanpak: Preventief
Aanpak gericht op: Slachtoffer

Regiobureau Integrale Veiligheid Oost-Brabant vergroot aan de hand van storytelling de bewustwording rondom het onderwerp cybercrime bij ouderen en laaggeletterden.

Omschrijving project

Met storytelling wil men de bewustwording rondom het onderwerp cybercrime bij ouderen en laaggeletterden vergroten. De verhalen zijn gebaseerd op verhalen van echte slachtoffers. Daarmee is het te vertellen verhaal authentieker, aansprekender en geloofwaardiger.

Verschillende verhalenvertellers worden in de regio (door professionals) opgeleid om de kwetsbare doelgroepen voor te lichten over de risico’s en cybercrime, zoals digitale babbeltrucs en phishing. Dit product gaat onder andere ingezet worden bij bijeenkomsten met senioren, in verzorgingshuizen, sociale diensten, taallessen en alfabetiseringscursussen.

Meer informatie

Lees in de factsheet meer over het project. Dit project loopt nog. Wil je meer informatie ontvangen, neem dan contact op met Frank Hustin, van het Regiobureau Integrale Veiligheid Oost-Brabant, via f.hustin@eindhoven.nl.

Logo van de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime

Dit is een project dat behoort bij de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime