Ga naar de inhoud

Dordrecht Digitaal Weerbaar

De gemeente Dordrecht wil binnen de bestaande netwerken inzetten op structurele aandacht voor digitale veiligheid.

Persoon scrollt door mobiele telefoon. Ter illustratie van het CCV-dossier cybercrime.

Initiatiefnemer: Gemeente Dordrecht
Doelgroep: Bewoners algemeen, jongeren, ondernemers
Type cybercrime: Meest voorkomende cybercrime
Type aanpak: Preventief
Aanpak gericht op: Slachtoffer

Gemeente Dordrecht wil structurele aandacht voor digitale veiligheid door in te zetten op incorporatie in bestaande netwerken, activiteiten, programma’s en structuren.

Omschrijving project

De gemeente Dordrecht wil binnen de bestaande netwerken inzetten op structurele aandacht voor digitale veiligheid. Hierbij wordt de inzet vooral gericht op jongeren, laaggeletterden (digibeten) en ondernemers. Het doel is dat de aanpak van cyberweerbaarheid in de eigen organisatie en daarbuiten een plek krijgt binnen bestaande procedures, activiteiten en programma’s.

Dordrecht digitaal weerbaar

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.

Meer informatie

Het project loopt nog. Door restricties in verband met COVID-19 konden diverse fysieke bijeenkomsten niet doorgaan. Hiervoor zijn deels webinars in de plaats gekomen. Lees in de factsheet meer over het vergroten van de cyberweerbaarheid in Dordrecht.

Wil je meer weten over de aanpak van gemeente Dordrecht? Neem dan contact op met Hermien Janssens van de gemeente Dordrecht via h.janssens@dordrecht.nl.

Logo van de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime

Dit is een project dat behoort bij de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime