Ga naar de inhoud

Onderzoek onderhoud BMI

Paneel brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie

In 2020 is onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar het onderhoud van brandmeldinstallaties zonder inspectieplicht. Het onderzoek is uitgevoerd onder 305 opdrachtgevers (klein en groot). Uit het onderzoek blijkt dat opdrachtgevers het CCV-keurmerk voor onderhoud van de brandmeldinstallatie belangrijk vinden. Bovendien krijgen bedrijven die brandmeldinstallaties onderhouden met CCV-keurmerk hogere beoordelingen dan andere onderhoudsbedrijven.

Cijfers van het onderzoek

Hieronder kun je de beschikbare factsheets en de uitgebreide samenvatting downloaden

Werkt jouw bedrijf met het CCV-keurmerk voor het onderhuid van brandmeldinstallaties? Jouw werk wordt gewaardeerd! Download de factsheet.

Opdrachtgevers besteden het onderhoud van de brandmeldinstallaties het liefst uit aan onderhoudsbedrijven die werken met het CCV-keurmerk. Download de factsheet en gebruik deze bij het werven van nieuwe opdrachten.

Wil je meer resultaten uit het onderzoek zien? Download dan de uitgebreide samenvatting van het onderzoek.

Tips voor onderhoudsbedrijven

Het onderzoek levert een aantal concrete tips op, die we graag met je delen.

Uit het onderzoek blijkt dat opdrachtgevers het CCV-keurmerk voor het onderhoud van brandmeldinstallaties belangrijk vinden. Werk je met het CCV-keurmerk? Laat dit dan zien op o.a. je website. Dat kan door het te vermelden in de tekst en het onderstaande beeldmerk te plaatsen.

Beeldmerk onderhoud BMI

Opdrachtgevers zoeken vooral online naar een nieuw onderhoudsbedrijf. Zorg dat je online goed vindbaar bent. Een bedrijfsvermelding op Google Maps helpt hier bij. Maak deze aan via https://business.google.com. Uit het onderzoek blijkt ook dat opdrachtgevers reviews belangrijk vinden. Vraag opdrachtgevers om een review via jouw bedrijfsvermelding op Google achter te laten.

Uit het onderzoek blijkt heel duidelijk wat opdrachtgevers het belangrijkst vinden wanneer ze op zoek gaan naar een nieuw onderhoudsbedrijf. Dat is een onderhoudsbedrijf:

  • dat werkt volgens de regels
  • met een CCV-keurmerk
  • met goede recensies

Laat deze punten duidelijk naar voren komen op de website en via andere communicatiemiddelen. Je werkt volgens het CCV-keurmerk, dat betekent dat jouw werk door een onafhankelijke instelling gecontroleerd wordt. Je biedt de opdrachtgever daarmee dus zekerheid over de kwaliteit van het werk.

Als onderhoudsbedrijf dat werkt met het CCV-keurmerk ben je een betrouwbare partij voor opdrachtgevers. Verwijs opdrachtgevers voor meer informatie over het CCV-keurmerk naar https://www.hetccv.nl/keurmerken/brandbeveiliging/brandmeldinstallaties/