Ga naar de inhoud

Kenniscentrum Wet MBVEO

Met de Wet maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast (Wet MBVEO) zijn er vele mogelijkheden om op te treden tegen verschillende vormen van overlast, ook als het niet direct met voetbal heeft te maken.

Optocht met fakkels Ter illustratie van het CCV-dossier Wet mbveo.

Wat is wanneer wijsheid en waar doe je goed aan? Dat zijn precies vragen waar het kenniscentrum graag over meedenkt en zich over buigt.

Leren van elkaar

Het Kenniscentrum is een netwerk voor en door professionals. De leden leren van de praktijkervaringen die zij allen dagelijks opdoen. Een aantal keer per jaar komt het netwerk samen om actualiteiten te bespreken en casussen door te nemen. Door het jaar heen beantwoorden de leden ook vragen van collega’s uit het land over bijvoorbeeld de inzet van een gebiedsverbod of een groepsverbod door de gemeente.

Vragen? Laat het ons weten

Heb je vragen voor het kenniscentrum? Neem contact op met Katja Steverink. Zij zorgt voor een antwoord op je vraag of agendeert deze tijdens een overleg van het kenniscentrum.

Dit is het kenniscentrum

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) faciliteert sinds 2012 het kenniscentrum voor de Wet MBVEO. Dit kenniscentrum bestaat uit experts van gemeenten, politie, het Openbaar Ministerie, het ministerie van Justitie en Veiligheid en het CCV. Een belangrijk doel is de ondersteuning bij de uitvoering, toepassing en interpretatie van de wet.