Ga naar de inhoud

Ervaringen met samenwerken in het uitgaansgebied

Zwolle pakt ondermijning aan via de KVU

In Zwolle wordt de samenwerking in de KVU (Keurmerk veilig ondernemen – uitgaansgebied) ingezet om ondermijning in de horeca bespreekbaar te maken. Ondernemers worden voorgelicht over wat ondermijning is en hoe je het herkent. Zo organiseerde de KVU-werkgroep en het ZwolleFonds samen met experts een webinar over ondermijning voor ondernemers. Wil je hier meer over weten of het webinar terugkijken? Je vindt het bij de praktijkvoorbeelden: ZwolleFonds: webinar ondermijning.

Richard van de Vijver, projectleider horeca en evenementen in Eindhoven, Politie Oost-Brabant over samenwerking in het uitgaansleven:

‘Weet elkaar te vinden, dan volgen de resultaten vanzelf’

“Door samen te werken in het uitgaansgebied in Eindhoven hebben ondernemers, beveiligingsbedrijven, gemeente en politie een grote stap gezet om de sfeer, veiligheid en leefbaarheid te verhogen. Omdat de lijnen tussen de samenwerkingspartners kort zijn, kan er gemakkelijk en snel actie worden ondernomen. Weet elkaar te vinden, dan volgen de resultaten vanzelf. Door de nauwe samenwerking zijn we, binnen het uitgaansgebied, begonnen met de inzet van horecastewards. Deze horecastewards leveren met hun gastheerschap een positieve bijdrage aan de sfeer en veiligheid. Maar ook met de invoering van het collectief horecaverbod is een grote stap gezet in de samenwerking. Niet alleen door samen te werken, maar ook door de inzet van slimme en innovatieve technieken en camera’s zien wij een verbetering van de veiligheid en leefbaarheid. Uitgaan doe je samen. Veilig Uitgaan doe je door samen te werken met je partners.”