Ga naar de inhoud

Ondernemers

Ondernemers nemen hun verantwoordelijkheid en stoppen daarom met de verkoop van messen aan jongeren.

Het is niet normaal dat jongeren met een mes op zak lopen. Het aantal ernstige steekwapenincidenten onder minderjarigen is nog steeds zorgwekkend hoog. In het actieplan Wapens en Jongeren hebben lokale en landelijke organisaties, waaronder de retail, afgesproken samen het wapenbezit onder jongeren terug te dringen. Ondernemers nemen hun verantwoordelijkheid en stoppen daarom met de verkoop van messen aan jongeren.

Ondernemers verkopen messen alleen aan 18+

In het kader van het actieplan werkt de overheid aan wetgeving die messenverkoop alleen aan personen van 18 jaar en ouder mogelijk maakt. Dit wetgevingsproces kost veel tijd en daarom nemen winkels en online verkopers nu al vrijwillig hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Vanaf 2 februari 2022 verkopen zij vooruitlopend op de nieuwe wet alleen nog messen aan personen van 18 jaar en ouder.

Materiaal helpt bij uitvoering

Brancheorganisaties steunen dit initiatief breed en roepen alle (web)verkopers van messen op mee te doen. Begin 2022 start de retail sector met voorlichting in de winkels. Er is een toolkit samengesteld, die ondernemers stimuleert mee te doen en de boodschap ‘messen verkoop alleen aan 18+’ in de (web)winkelcommunicatie ondersteunt.

Bekijk de campagne op de website van het vakcentrum voor zelfstandige retailondernemersThuiswinkel.org en Twinkle.

Stickers

Bestanden voor digitaal gebruik

Download

Download

Download

download

Drukwerkbestanden

De pdf-documenten zijn drukklare bestanden. De sticker 80 x 80 moet lasergesneden worden. Op deze sticker zit een aparte kleurlaag voor de uitsnede.

30X110

Banner 18-plus verkoop van messen - illustratie dossier wapens en jongeren van het CCV.

Download

40X140

18-plus verkoop van messen banner -illustratie bij het dossier wapens en jongeren van het CCV

Download

A6

18-plus verkoop messen A6 formaat - illustratie bij het dossier wapens en jongeren van het CCV.

Download

80×80

Download