Product toegevoegd aan winkelmand
 

Gedragsverandering voor toezicht en handhaving


Gedragsverandering voor toezicht en handhaving

8-15 personen 4 dagen € 3.250 ex. btw

  18 april, 9 en 23 mei, 13 juni in de regio Utrecht

Aanmelden

Hoe zorg jij ervoor dat burgers en bedrijven de regels naleven? Na het volgen van deze vierdaagse training ben je in staat recente wetenschappelijke inzichten uit de gedragspsychologie en communicatiewetenschap toe te passen in de praktijk. Je ontwikkelt beïnvloedingsstrategieën voor een casus, die jij of een van de andere deelnemers inbrengt, die leiden tot (beter) naleefgedrag van de doelgroep.

Doelgroep

Beleidsmedewerkers bij een toezicht- of handhavingsorganisatie, senior handhavers, senior toezichthouders, communicatiemedewerkers of projectleiders met ten minste HBO-werk- en denkniveau die interventie- en communicatiestrategieën ontwerpen voor hun doelgroep.

Trainers

Sara Wester

Mick Claessens

Daarnaast worden gastsprekers ingezet.

Opzet

Voorafgaand aan de training vindt een intake plaats om persoonlijke leerdoelstellingen en het kennisniveau na te gaan. De training bestaat uit 4 modules verspreid over 4 dagen:

  1. Inleiding in gedrag en beïnvloeding: je leert de basistheoretische inzichten over het brein en het menselijk gedrag. Bekijk alvast de animaties over gedragsverandering.
  2. Van analyse naar interventie: je bepaalt de doelgroep, formuleert het gewenste gedrag en krijgt inzicht in effectieve interventies voor de casus waarmee jij aan de slag gaat.
  3. Effectmeting en nalevingscommunicatie: je maakt kennis met diverse opzetten voor evaluatie en effect meten en ontdekt wat voor jouw casus zinvol is om te doen. Je leert de do’s & don’ts voor effectieve nalevingscommunicatie.
  4. Slotpresentatie en certificaatuitreiking: je presenteert jouw plan van aanpak en krijgt daar reactie op, zodat jouw beïnvloedingsstrategie nog scherper wordt.

Na de training vormen (ex-)deelnemers een netwerk door middel van een online uitwisselingsplatform op LinkedIn. Ook organiseert het CCV terugkomdagen.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

  • weet jij hoe je je doelgroep bepaalt en het doelgedrag formuleert;
  • kan jij inzichten uit de gedragswetenschap in de praktijk toepassen;
  • beschik jij over verschillende mogelijkheden om naleefgedrag van de doelgroep te bevorderen.

Kosten

€3.250 excl. btw

Locatie

Regio Utrecht

Aanmelden

Interesse in de training Gedragsverandering voor toezicht en handhaving? Geef je op via het aanmeldformulier. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sara Wester: 06 21 95 29 43, sara.wester@hetccv.nl.

Meld je aan

Reviews

“Ik heb geleerd om systematisch te werken.”

"Het gaf een frisse blik op handhaving en toezicht."

"Dit levert een erg waardevol inzicht op."

"We hebben geleerd dat je kleine stapjes moet zetten."

Animaties gedragsverandering

Hoe kan je als toezichthouder, beleidsmaker, handhaver of inspecteur gedragswetenschap gebruiken om gedrag van burgers en bedrijven in goede banen te leiden? In deze animaties wordt het je op een toegankelijke manier uitgelegd.

Animatie 1


Animatie 2


Animatie 3


Animatie 4


Animatie 5


Animatie 6

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid