Ga naar de inhoud
Aantal deelnemers
Duur training
Kosten
Datum

Als ambtenaar Openbare Orde en Veiligheid (OOV) raadpleeg je regelmatig gegevens. Bijvoorbeeld om veiligheidsbeleid te ontwikkelen, veiligheid te monitoren of om een interventie te evalueren.

Informatieprobleem

Maar stel dat je een ‘informatieprobleem’ hebt. Er is onvoldoende informatie aanwezig. Of er is te weinig capaciteit om de hoeveelheid gegevens te verwerken. Of je komt er door andere prioriteiten niet aan toe om de gegevens handmatig te verwerken. Mogelijk biedt datagedreven werken dan uitkomst.

Datagedreven werken gaat over het gebruik van big data, gegevens koppelen en gegevens visualiseren. Het zijn slimme systemen die het ‘informatieprobleem’ misschien wèl kunnen oplossen.

Overweeg je om met data te gaan werken, een datagedreven aanpak in te voeren of een intelligent systeem aan te schaffen? Maar weet je nog niet welke stappen je hiervoor moet volgen? Of ben je benieuwd of je gemeentelijke organisatie er wel klaar voor is om met data te gaan werken? Doe dan de e-learning Datagedreven aanpak gemeenten van het CCV.

Wat leer je? 

In de e-learning Datagedreven aanpak gemeenten leggen we uit wat datagedreven werken is. We helpen je in kaart te brengen of jouw gemeente klaar is om datagedreven te werken en welke stappen nog nodig zijn. Aansluitend helpen we je een eerste projectdefinitie te maken voor een datagedreven project. Tot slot krijg je tips en trucs om ermee verder te gaan. 

Aan het eind van deze e-learning heb je: 

  • Inzicht in het niveau van jouw gemeente op het vlak van datagedreven werken.  
  • Een overzicht van de acties de je kunt nemen om dit niveau te verhogen.
  • Een eerste schets van een datagedreven project voor criminaliteitspreventie en veiligheid.
  • Inzicht in de vervolgstappen die je als gemeente kunt nemen.

Inloggen

  • Publieke partijen kunnen de e-learning kosteloos volgen. Voor deelname stuur je een mail met vermelding van ‘aanmelding’ naar learning@hetccv.nl  Je ontvangt dan direct een e-mail met daarin een persoonlijk wachtwoord.
  • Heb je al toegang tot de e-learning?  Klik dan op onderstaande button om de e-learning te openen. Jouw vorderingen in de e-learning worden bijgehouden en vastgelegd. Daardoor kun je de e-learning op ieder moment vervolgen.