Ga naar de inhoud
Aantal deelnemers
10-15 personen
Duur training
8 uur
Kosten
Op aanvraag
Datum

Met het InterventieKompas krijg je inzicht in het gedrag van jouw doelgroep. Het instrument biedt een gestructureerde vragenlijst waarmee jij met verschillende partijen in gesprek kunt gaan en stap voor stap kunt achterhalen waarom een bepaalde groep zich niet (of wel) aan de regels houdt. Deze inzichten geven jou de ‘knoppen om aan te draaien’ om het gewenste gedrag te stimuleren.

Volg de training InterventieKompas gebruiken en ontdek hoe jij mensen of organisaties kunt stimuleren om wetten en regels na te leven. Je maakt kennis met het InterventieKompas, leert wanneer je het instrument toe kunt passen en wat het voor uw organisatie op kan leveren.

Doelgroep

Professionals in handhaving, toezicht en beleid. Maar ook voor professionals die het onderwerp veiligheid in hun portefeuille hebben, is deze workshop interessant.

Trainers

Mr. Mirjam Prinsen werkt als senior adviseur nalevingsexpertise bij het CCV. Opleiden vormt de rode draad in haar loopbaan: eerder in het bedrijfsleven, later bij het ministerie van Justitie en tegenwoordig verzorgt ze bij het CCV trainingen op maat. Met kennis over gedrag en gedragsbeïnvloeding inspireert ze handhavings- en toezichtsorganisaties tot nieuwe werkwijzen en aanpakken door met andere ogen naar hun werk te kijken. Ook is Mirjam verantwoordelijk voor ToeZine, het emagazine voor toezicht en handhaving.

Sara Wester werkt als adviseur en onderzoeker gedragsbeïnvloeding bij het CCV. Zij is opgeleid als gedragsveranderaar en lid van het cluster Gedrag en Samenleving. Zij analyseert het probleemgedrag en helpt organisaties en overheden bij het bevorderen van het gewenste gedrag. Ook is zij betrokken bij het programma Handhaving en Gedrag waarbij wetenschappelijke kennis over gedrag in relatie tot regelnaleving wordt verkregen en gekoppeld aan de praktijk.

Opzet

Tijdens de training maak je kennis met het InterventieKompas. Je leert hoe het instrument werkt en hoe je het kunt gebruiken om jouw beleid of toezicht effectiever te maken. De training gaat in op het bepalen van de doelgroep, het doelgedrag en op de verschillende dimensies uit het kompas die van invloed zijn op het gedrag. Ten slotte bepaal je aan de hand van het kompas een koers.

Inplannen

Interesse in de training InterventieKompas gebruiken? Neem contact op met Mirjam Prinsen, 06 52 638 751.