Ga naar de inhoud
Aantal deelnemers
Duur training
Kosten
Op aanvraag
Datum

Veel inwoners vinden het belangrijk om in een veilige gemeente te wonen. Als raadslid heb je een belangrijke rol als het gaat om het bepalen van speerpunten binnen je lokale veiligheidsbeleid. Mogelijk heb je als raad vragen over het veiligheidsdomein, over weerbaarheid van de raadsleden of over bepaalde veiligheidsthema’s zoals cameratoezicht of de effectiviteit van keurmerken zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen, Keurmerk Veilig Ondernemen, Buurtbemiddeling of Veilig Uitgaan. En wat valt onder lokaal en wat onder regionaal veiligheidsbeleid en hoe grijpt dat op elkaar in?

Veel informatie is te vinden op deze website. Mocht er behoefte zijn aan een inleiding, presentatie, een workshop, adviestraject of training, dan maakt het CCV deze voor jou op maat. Op basis van een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs kijken we waar je behoefte ligt. Het CCV brengt vervolgens een maatwerkofferte uit voor je organisatie.

In ons aanbod staan de aanpak van criminaliteit en overlast, het verhogen van de veiligheidsbeleving, weerbaarheid van raadsleden, het maken van strategische keuzes/ Integraal Veiligheid Plan (IVP) centraal. De adviseurs nemen je mee in de wereld van veiligheid en als raadslid krijg je instrumenten aangereikt om jouw rol als raadslid nog beter te in te vullen of je kennis te verhogen ten aanzien van een aantal specifieke veiligheidsonderwerpen.

Programma

In samenspraak met de adviseur bepaal je de focus van de inleiding, presentatie, workshop, adviestraject en/of training. Hieronder volgt een greep uit mogelijke onderdelen:

  • Wat is veiligheid?
  • Wie heeft de regie op veiligheid?
  • Invloed op lokaal veiligheidsbeleid
  • Ondermijning en veiligheid van het raadslid zelf
  • Vergroten van de veiligheidsbeleving in de gemeente.

Doelgroep

  • Gemeenteraadsleden

Contact

Wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met CCV-adviseur Lilian Tielman via lilian.tieman@hetccv.nl of telefoonnummer 06 10 32 04 69