Ga naar de inhoud

Campagne Goede Buren

Wist je dat 1 op de 3 Nederlanders weleens met woonoverlast te maken heeft gehad? Het CCV biedt gemeenten en corporaties kosteloos de bewonerscampagne Goede buren, betere buurten aan. Met deze campagne maak je bewoners bewuster van hun eigen rol bij het voorkomen van woonoverlast. Want idealiter lossen bewoners dit samen op. Soms lukt dat niet. Wees daarom voorbereid en pak woonoverlast aan. Werk samen aan een prettige leefomgeving.

De campagne is goed inzetbaar tijdens de zomermaanden. Woonoverlast stijgt namelijk traditiegetrouw als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar.

Campagnematerialen

Het CCV biedt materiaal om bewoners via diverse kanalen te bereiken. Het campagnemateriaal kun je (laten) aanvullen met je eigen teksten. Bied je bijvoorbeeld (nog) geen buurtbemiddeling aan, dan kun je de betreffende teksten verwijderen. En met het  toevoegen van jouw eigen logo, is het voor de bewoners duidelijk dat jij de afzender bent.

Je kunt de campagnematerialen hieronder gratis downloaden, printen en inzetten in je eigen gemeente:

* Je kunt het vormgeefbestand (Indesign CS4) ook kosteloos opvragen. Jouw eigen vormgever kan dan jouw gegevens zoals het (gemeente)logo toevoegen.

+ Je dient de flyer nog wel te personaliseren (aan te vullen met gemeentelijke informatie).