Product toegevoegd aan winkelmand

Veilige Vakantieparken


Veilige vakantieparken

Sommige Nederlandse vakantieparken hebben hardnekkige veiligheids- en leefbaarheidsproblemen. Deze problemen kunnen uiteenlopen van overlast door dronkenschap of lawaai tot verloedering van huisjes en parkgebied. Soms is er zelfs sprake van seksuele uitbuiting, hennepteelt of de opslag van gestolen goederen. Met de maatregelen in dit webdossier kunnen gemeenten, samen met onder meer de provincie, politie en ondernemers de problemen op vakantieparken aanpakken. 

Handige tools

Om u te helpen met deze problemen om te gaan, vindt u in dit webdossier:

Alliantie 

Dit webdossier is tot stand gekomen door een alliantie tussen het programma Vitale Vakantieparken, het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Zeeland West-Brabant, het Landelijk Informatie en Expertise Centrum (LIEC), het ministerie van Justitie en Veiligheid en het CCV. Daarnaast hebben diverse RIEC’s, gemeenten, het Openbaar Ministerie, de politie en de Belastingdienst bijgedragen aan dit webdossier.

Uw ervaring telt mee

Dit webdossier is een dynamisch document. Het is continu in ontwikkeling. Uw ervaringen met dit dossier en uw praktijkvoorbeelden zijn belangrijke input om dit dossier actueel te houden. Heeft u goede voorbeelden of wilt u reageren op dit dossier? Neem dan contact met ons op.

Expertgroep helpt 

Heeft u specifieke vragen over de problematiek op vakantieparken in uw gemeente? Geeft dit dossier u onvoldoende informatie of is iets onduidelijk? Neem dan contact op met CCV-adviseur Joeri Vig. Als hij geen antwoord weet op de vraag, kan onze expertgroep u wellicht helpen! De expertgroep bestaat uit medewerkers van onder andere de Belastingdienst, gemeenten, RIEC en politie.