Ga naar de inhoud

Interventiekompas

Hoe kun je als handhaver, toezichthouder, wetgever of beleidsmaker mensen en bedrijven stimuleren om wetten en regels na te leven? Dat kan met het InterventieKompas, ontwikkeld door het CCV.

Twee getekende gezichten. Ter illustratie van het CCV-dossier Gedrag en samenleving.

Inzicht krijgen

Met het InterventieKompas ontdek je waaróm de regels worden overtreden. Daarnaast doe je inspiratie op voor effectieve manieren die je kunt inzetten om dit gedrag te veranderen. Het InterventieKompas is een heel geschikt instrument voor iedere professional die zoekt naar regelgeving die goed werkt. De Rijksoverheid zet de tool actief in om gedragsinzichten toe te passen in beleid, uitvoering en toezicht. 

Hoe werkt het?

Het InterventieKompas geeft inzicht in het gedrag van de doelgroep. Dat leidt tot handvatten voor een effectieve (gedrags)interventie. Het InterventieKompas is ook in het Engels beschikbaar.

Het CCV helpt

Wil je aan de slag met het InterventieKompas, maar kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Schakel dan het CCV in. Onze procesbegeleiders helpen je graag. Neem voor meer informatie contact op met Mirjam Prinsen: mirjam.prinsen@hetccv.nl.

Meer weten over hoe je met gedragskennis gewenst gedrag bevordert? Leer het bij de training Gedragsverandering voor toezicht en handhaving.

Meer informatie