Ga naar de inhoud

Talkshow regio Rotterdam

Op woensdag 10 november vond de online talkshow ‘Crimineel verpand?’ plaats in de regio Rotterdam. De talkshow werd georganiseerd door het CCV in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam.

Flatgebouw. Ter illustratie van het CCV-dossier Vastgoedcriminaliteit.

Inhoud

Tijdens deze talkshow stond het thema katvangers en crimineel gebruik van woningen van woningcorporaties centraal. Katvangers zijn huurders die door criminelen geronseld zijn om hun woning (gedeeltelijk) af te staan voor criminele doeleinden, zoals illegale prostitutie, drugsproductie of het opslaan van drugs, wapens of grote sommen illegaal verdiend geld.

Onder leiding van Suzanne Mulder (bekend van RTV Rijnmond en Opsporing Verzocht) gingen de volgende tafelgasten hierover in gesprek:

  • Cor Lamers, burgemeester van Schiedam
  • Sabine Smits Schouten, manager wijkteam bij Havensteder
  • Jacqueline Stam, gedragswetenschapper bij TNO
  • Tom van Asperen, Publiek- Private samenwerking Vastgoed bij Politie (MOTUS).

Online talkshow ‘Crimineel verpand? – Regio Rotterdam

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.