Ga naar de inhoud

Talkshow Gelderland

Op 8 maart organiseerde het CCV in samenwerking met Platform Veilig Ondernemen de eerste online talkshow ‘Crimineel verpand?’ vanuit de provincie Gelderland.

Flatgebouw. Ter illustratie van het CCV-dossier Vastgoedcriminaliteit.

Inhoud

Onder leiding van dagvoorzitter Patrick van den Brink, directeur van het CCV, gingen de tafelgasten in op maatregelen die verhuurders en gemeenten kunnen nemen om misbruik van huurpanden door criminelen aan te pakken en sluiting van panden op basis van artikel 13b Opiumwet te voorkomen.

In het eerste deel van de talkshow werd gesproken over de omvang van het probleem en de toepassing van artikel 13b Opiumwet met de volgende tafelgasten:

  • Bertine Steenbergen, directeur Veiligheid en Bestuur van het ministerie van Justitie en Veiligheid
  • Loes van der Meijs-Van de Laar, burgemeester van de gemeente Doesburg
  • René Verhulst, burgemeester van de gemeente Ede.

In het tweede deel kwam de praktijk aan bod met de casus van vastgoedeigenaar Roy Verhey. In 2017 werd hij slachtoffer van een criminele huurder. Onder de in zijn loods opgeslagen schroothoop was een gangenstelsel gemaakt naar een drugslab. De casus en maatregelen om ondermijnende criminaliteit in huurpanden te voorkomen, werden besproken met de volgende tafelgasten:

  • Roy Verhey, vastgoedeigenaar en slachtoffer
  • Otwin van Dijk, burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek
  • Hester van Buren, bestuurder van woningcorporatie Rochdale en Aedes
  • Anton Jansen, voorzitter van Platform Veilig Ondernemen

Online talkshow 'crimineel verpand ' – Gelderland

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.