Ga naar de inhoud

Talkshow regio Noord-Nederland

Op donderdag 18 november vond de online talkshow ‘Crimineel verpand?’ plaats in de regio Noord-Nederland. Deze talkshow werd georganiseerd door het CCV in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Nederland.

Flatgebouw. Ter illustratie van het CCV-dossier Vastgoedcriminaliteit.

Inhoud

In deze talkshow stond het thema ‘ondermijnende criminaliteit in huurpanden op het platteland’ centraal. Door een toenemende leegstand van schuren en andere panden op het platteland, zien criminelen hun kans schoon om deze panden te huren voor ondermijnende activiteiten. Onder leiding van gespreksleider Andries Ophof gingen de tafelgasten dieper in op de problematiek op het platteland, de gevolgen en de maatregelen om misbruik van huurpanden te voorkomen.

Als tafelgasten waren aanwezig:

  • Richard Korteland, burgemeester van de gemeente Meppel
  • Harm Wiegersma, ondernemer en voormalig voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV)
  • Ron Te Slaa, politie-eenheid Noord-Nederland
  • Menno Steenland, jurist met expertise op wonen, zorg en welzijn.

Online talkshow ‘Crimineel verpand?’ – Regio Noord-Nederland

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.