Ga naar de inhoud

Talkshow regio Limburg

Op donderdag 21 april vond de online talkshow ‘Crimineel verpand?’ plaats in de regio Limburg. Deze talkshow werd georganiseerd door het CCV in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Limburg.

Flatgebouw. Ter illustratie van het CCV-dossier Vastgoedcriminaliteit.

Inhoud

In deze talkshow stond het thema ‘ondermijnende criminaliteit in de transport- en logistieksector’ centraal. Steeds vaker treffen ondernemers in de transport- en logistieksector grote hoeveelheden drugs, wapens of gestolen goederen aan in opslag- en overslaglocaties. Of krijgen ze transport aangeboden waar een luchtje aan zit. Met alle gevolgen van dien. Logistieke dienstverleners, pandeigenaren en verhuurbemiddelaars kunnen achterblijven met een slechte reputatie en hoge kosten. Het pand kan zelfs door de gemeente gesloten worden op basis van artikel 13b Opiumwet.

Hoe groot is het probleem nu eigenlijk? Hoe houd je grip op je pand en transport? En welke maatregelen kun je nemen om crimineel gebruik van panden in de transport- en logistieksector te voorkomen en te stoppen? Dat werd onder leiding van Paul Verhoeven, voorzitter PVO Limburg, besproken tijdens deze talkshow aan de hand van regionale casuïstiek.

Tafelgasten

Als tafelgasten waren aanwezig:

  • Ryan Palmen, burgemeester van gemeente Horst aan de Maas
  • Joost Hafmans, directeur-eigenaar VTS Transport & Logistics
  • Ben Hendriks, bestuurslid Transport en Logistiek Nederland
  • Bas van de Griendt, programmamanager Veiligheid provincie Limburg

Online talkshow ‘crimineel verpand ’- Regio Limburg

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.