Ga naar de inhoud

Talkshow regio Oost-Nederland

Op woensdag 20 oktober vond de online talkshow ‘Crimineel verpand?’ plaats in de regio Oost-Nederland. Deze talkshow werd georganiseerd door het CCV in samenwerking met Platform Veilig Ondernemen (PVO) Oost-Nederland.

Flatgebouw. Ter illustratie van het CCV-dossier Vastgoedcriminaliteit.

Programma

Onder leiding van dagvoorzitter Anton Jansen, landelijk voorzitter Platform Veilig Ondernemen, gingen de tafelgasten in gesprek over de gevolgen van ondermijnende criminaliteit in huurpanden en de maatregelen om dit te voorkomen. Een specifiek thema dat aan de orde kwam, was het project Theseus. Het doel van Theseus is het verkrijgen van beter zicht op criminaliteit in bedrijfspanden op bedrijventerreinen door de inzet van speciale controleteams. Tijdens deze talkshow werd dieper ingegaan op de werkwijze en de eerste resultaten van Theseus.

Tafelgasten

Als tafelgasten waren aanwezig:

  • Annette Bronsvoort, burgemeester Oost Gelre;
  • Edwin Sap, voorzitter MKB Montferland;
  • Guus Philips, recherchechef politie Oost-Nederland;
  • Alex te Dorsthorst, projectleider Theseus.

Online talkshows ‘Crimineel verpand?’ – regio Oost-Nederland

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.