Ga naar de inhoud

Praktijkvoorbeelden aanpak ondermijning

Voorbeeldprotocollen voor het uitwisselen van informatie binnen gemeenten over de aanpak van ondermijning:

Grafische weergave van digitale informatie met nullen en enen, ter illustratie van informatie. Ter illustratie van het CCV-dossier Modelprotocol Ondermijning.

Heb je behoefte aan andere praktijkvoorbeelden? Neem dan contact op met het Netwerk voor gemeenten. Via het netwerk kun je in contact komen met andere gemeenten. Heb je zelf een goed praktijkvoorbeeld? Stuur het voorbeeld naar michel.devroege@hetccv.nl en dan nemen wij het op in dit dossier.

Voorbeelden van het systematisch verwerken van signalen (data) volgens het modelprotocol:

  • Atlas is een case management systeem voor gemeenten in de aanpak van ondermijning. Het is de basis van een datagedreven aanpak. In Atlas kunnen signalen en andere informatiebronnen worden omgezet naar dossiers. Dossiers worden verrijkt met openbare bronnen en interne informatie. In Atlas wordt veilig samengewerkt met collega’s op basis van rechten en rollen, volgens het privacyprotocol.
  • RONT/C3 Group ontwikkelde voor meerdere gemeenten een applicatie waarmee integraal en domein overstijgend regie kan worden gevoerd. Ook Shintolabs heeft bij het ontwerp van een datagedreven applicatie voor de aanpak van ondermijning voor gemeenten, de technische mogelijkheden onderzocht om privacy zo goed mogelijk te waarborgen.

Voor meer informatie over datagedreven aanpak van ondermijning door gemeenten raadpleeg je het webdossier Informatiepositie gemeenten of stuur je een mail naar michel.devroege@hetccv.nl.