Product toegevoegd aan winkelmand

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan


Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

In drukke uitgaanscentra is het regelmatig raak: overlast, vechtpartijen en vernielingen verpesten een gezellige stapavond. Veel gemeenten, politie en horecaondernemers proberen deze veiligheidsproblemen aan te pakken. De Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) helpt hen hierbij. De uitgangspunten: partijen samenbrengen, problemen in kaart brengen en samen oplossen.

Wat is de KVU?

Bij de KVU draait alles om het gezamenlijk maken van afspraken en controle op de naleving van de gemaakte afspraken. Het is een instrument dat structuur in het proces aanbrengt. De gemeente, horecaondernemers en de politie trekken hierin gezamenlijk op. Iedere partij formuleert haar eigen inspanningsverplichting. De KVU is dus wel vrijwillig maar niet vrijblijvend.

"Bij het opzetten van een KVU-project sta je er niet alleen voor. Het CCV helpt je graag"

- Marjolijn van Hest

De maatregelen die bij een KVU worden ingevoerd, variëren van goede straatverlichting, een horecaverbod tot structureel politietoezicht. Meer maatregelen vind je in de Keuzewijzer Veilig Uitgaan

Het CCV ondersteunt

Bij het opzetten van een KVU-project sta je er niet alleen voor. Het CCV ondersteunt projectleiders en procesbegeleiders KVU onder meer met het Handboek KVU, een stappenplan, de Keuzewijzer Veilig Uitgaan met effectieve maatregelen en de E-learning Veilig Uitgaan. Het beheer van de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan is in handen van het CCV. Ook kan het CCV je in contact brengen met KVU-procesbegeleiders. 

Stappenplan KVU

Het stappenplan KVU leid je gestructureerd door het KVU-proces. In 6 stappen worden de betrokken partijen samengebracht, de veiligheidsproblemen geanalyseerd en de maatregelen geselecteerd, uitgevoerd en geëvalueerd.