Ga naar de inhoud

Werkmaterieel beveiligen

Sticker Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging op achterruit

Jaarlijks worden ongeveer 1.250 stuks werkmaterieel gestolen (bron: Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit). Exacte cijfers ontbreken, omdat voor werkmaterieel geen kenteken verplicht is gesteld. Diefstal van werkmaterieel leidt niet alleen tot directe financiële schade voor de eigenaar, verhuurder of verzekeraar, maar brengt ook aanvullende problemen met zich mee. Zo duurt het vaak lang voordat de werkzaamheden kunnen worden hervat. Met een gecertificeerd beveiligingssysteem verklein je de kans op diefstal van jouw werkmaterieel. Beveiligingssystemen voor werkmaterieel zijn geschikt voor bijvoorbeeld tractoren, graafmachines, wielladers en landbouwmachines.

Diefstal voorkomen?
50% minder kans op diefstal met Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging.

Hoe voorkom je diefstal van werkmaterieel?

Diefstal van werkmateriaal voorkom je met een startonderbreker (Klasse W1 en Klasse W2). Een startonderbreker is een elektronisch beveiligingsmiddel dat door twee blokkeringen het op eigen kracht verplaatsen van het voertuig verhindert. Een startonderbreker conform klasse W1 heeft een aanvalsbestendigheid van minimaal vijf minuten. Een startonderbreker conform klasse W2 heeft een aanvalsbestendigheid van minimaal vijftien minuten.

Hoe wordt mijn werkmaterieel teruggevonden na diefstal?

Werkmaterieel kan worden teruggevonden met een voertuigvolgsysteem. Een voertuigvolgsysteem geeft de locatie van gestolen werkmateriaal door aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC). De PAC heeft direct contact met de politie, zodat zij het voertuig kunnen opvolgen.