Ga naar de inhoud

Handleiding gebruik beeldmerk

Het beeldmerk BORG wordt gebruikt door bedrijven die beveiligingsoplossingen leveren volgens de eisen in de BORG-regeling(en) (BORG-beveiligingsbedrijven). Deze bedrijven laten zich certificeren door een certificatie-instelling die een licentieovereenkomst heeft met het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Daarin is ook het gebruiksrecht van het beeldmerk BORG opgenomen. In de certificatie-overeenkomst geeft de certificatie-instelling het BORG-beveiligingsbedrijf toestemming het beeldmerk te gebruiken. Zij mogen het beeldmerk in relevante uitingen voeren. Bijvoorbeeld op website, foldermateriaal en in advertenties. Zij moeten zich houden aan de regels op deze pagina ‘Handleiding gebruik beeldmerk’.

Aanvragen beeldmerk
Ben je een BORG-beveiligingsbedrijf en heb je het bestand van het beeldmerk nodig? Dan kun je deze aanvragen via de certificatie-instelling waar je gecertificeerd bent.

Huidig beeldmerk (BORG-B en BORG-E)

Beeldmerk BORG-B inbraakbeveiliging

Het merk geeft aan dat deze is te herleiden naar het CCV als beheerder van de regeling BORG. De vermelding BORG-B verwijst naar BORG bouwkundige beveiligingsbedrijven.

Beeldmerk BORG-E inbraakbeveiliging

Het merk geeft aan dat deze is te herleiden naar het CCV als beheerder van de regeling BORG. De vermelding BORG-E verwijst naar BORG elektronische beveiligingsbedrijven.

Beeldmerken oude regeling (BORG 2005)

Oud beeldmerk BORG - technisch beveiligingsbedrijf

Het merk geeft herkenning aan een BORG-Technisch Beveiligingsbedrijf. Dit houdt in dat het bedrijf is erkend op basis van de nationale beoordelingsrichtinglijn BORG 2005; een procescertificaat voor onder andere het ontwerp, de installatie en het onderhoud van de inbraakbeveiliging.

Oud beeldmerk BORG - Alarminstallateur

Het merk geeft herkenning aan een BORG Alarminstallateur. Dit houdt in dat het bedrijf is erkend op basis van de nationale beoordelingsrichtinglijn BORG 2005, een procescertificaat voor onder andere het ontwerpen, installeren en onderhoud van alarmbeveiligingen.

Oud beeldmerk BORG - Bouwkundig beveiligingsbedrijf

Het merk geeft herkenning aan een BORG-Bouwkundig Beveiligingsbedrijf. Dit houdt in dat het bedrijf is erkend op basis van de nationale beoordelingsrichtinglijn BORG 2005, een procescertificaat voor onder andere het ontwerpen, installeren en onderhoud van bouwkundige beveiligingen.

Oud beeldmerk BORG algemeen

Het merk geeft aan dat deze is te herleiden naar het CCV als beheerder van de regeling BORG. Het merk op BORG-certificaten en BORG-opleverbewijzen geeft aan dat het bedrijf conform de BORG-regeling gewerkt heeft. Je kunt dit merk uitbreiden met tekst (zelfde kleur blauw) links van het beeldmerk of onder het beeldmerk. Bijvoorbeeld met de tekst: ‘Bouwkundig beveiligingsbedrijf’.

Meer informatie over gebruik beeldmerken

  • Gebruik het beeldmerk zoveel mogelijk op witte en lichtgekleurde ondergronden. Bij gebruik op gekleurde ondergronden wordt een witte rand om het logo zichtbaar. Laat deze intact.
  • Aan het beeldmerk is één kleur gekoppeld: PANTONE Process Blue.
  • CMYK kleurstelling: C100, M10, Y0, K5.
  • RGB kleurstelling: R0, G153, B204
  • Transparante snijfolie Aslan 11381
  • Dekkende folie Avery 809
  • Voor spuit- en verfwerk is geen RAL-kleur beschikbaar, maar deze kan op besteling wel gemengd worden.
  • Wil je meer informatie over gebruik van het certificatiemerk, bekijk dan het reglement.