Product toegevoegd aan winkelmand

Cameratoezicht


Cameratoezicht

Ondernemers en burgers beschermen zichzelf en hun eigendom met camera's. De overheid zet cameratoezicht in om de veiligheid in de openbare ruimte te handhaven. Bijvoorbeeld in een uitgaansgebied. Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. 

Bij onraad kan door cameratoezicht snel worden ingegrepen. Ook helpen camerabeelden bij de opsporing van criminelen en kunnen de beelden extra bewijsmateriaal leveren. Maar is cameratoezicht altijd effectief? Wanneer voer je cameratoezicht wel in en wanneer niet? 

Het CCV helpt!

Met de informatie op deze website helpt het CCV gemeenten en ondernemers de juiste keuzes te maken op het gebied van cameratoezicht. Zo helpt het afwegingskader bijvoorbeeld bij de besluitvorming over het wel of niet inzetten van cameratoezicht.

Neem contact op met CCV-adviseur Rodney Haan bij vragen over de (beleids)implementatie van cameratoezicht. Hij geeft je graag advies.

"Cameratoezicht is meer dan het implementeren. Voor kennis of advies over de exacte plaatsing en werking van camera’s, kun je contact opnemen met officieel erkende installateurs."

- Rodney Haan, CCV-adviseur