Product toegevoegd aan winkelmand

Uitgaansgeweld en uitgaansoverlast


Uitgaansgeweld en uitgaansoverlast

Horecabezoekers kunnen tijdens een avondje stappen behoorlijk uit hun dak gaan of zelfs agressief reageren. Vaak onder invloed van alcohol en/of drugs. Geweld en overlast zijn de meest voorkomende veiligheidskwesties in het uitgaansleven.

Iedere gemeente met een uitgaansgebied krijgt er vroeg of laat mee te maken. Aan hen de uitdaging om samen met politie en horeca de drukte, dolheid, drank en drugs in goede banen te leiden. Het CCV helpt met informatie en advies.

Steunpunt Veilig Uitgaan

Het Steunpunt Veilig Uitgaan van het CCV geeft inzicht in veiligheidsproblemen in het uitgaansleven, de beschikbare aanpakken en geeft advies-op-maat aan veiligheidsprofessionals. Meer weten? Neem contact op met Marjolijn.vanHest(at)hetccv.nl.

Trends

Het CCV publiceert 3 keer per jaar de laatste trends in veilig uitgaan. In de editie van december 2017 onder meer:

  • Best practices aanpak ID-fraude, KIES-campagne, De Confrontatie, etc.
  • Nudging en Regionale samenwerking handhaving DHW in de Keuzewijzer Veilig Uitgaan.
  • Samenvatting van een onderzoek over onveiligheidsgevoelens in het uitgaansleven.
  • Inzet van lokmiddelen en aanpak van doorschenken.

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar Marjolijn.vanHest(at)hetccv.nl.

Keuzewijzer Veilig Uitgaan

De Keuzewijzer Veilig Uitgaan geeft een overzicht van effectieve en populaire aanpakken. De keuzewijzer helpt gemeenten, politie en horecaondernemers om die aanpak te kiezen die het beste aansluit bij de lokale uitgaansproblematiek: geweld, overlast, zakkenrollen en straatroof en veiligheidsbeleving.

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

De Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) is er voor gemeenten, politie en horecaondernemers die uitgaansgeweld, overlast en vernielingen in het uitgaansleven samen willen aanpakken. De KVU helpt hen bij de integrale aanpak van veiligheid in het uitgaansgebied. De uitgangspunten: partijen samenbrengen, problemen in kaart brengen en samen oplossen. De KVU brengt structuur aan in dit proces.