Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Hardnekkig veiligheidsprobleem? Het CCV helpt met het Alliantie-atelier

Loopt u rond met een lastig veiligheidsvraagstuk? Een probleem waar meerdere partijen bij betrokken zijn en waarvoor de oplossing niet voor hand ligt? Ga dan in het Alliantie-atelier aan de slag met de oplossing.

Samen bereiken we meer

De kern van het Alliantie-atelier is dat u samen, in allianties met publieke- en private partijen, meer bereikt dan alleen. Het CCV heeft jarenlange ervaring op het gebied van procesbegeleiding van Publiek-Private Samenwerking (PPS) en beschikt over de nodige inhoudelijke kennis van specifieke veiligheids- en handhavingsvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan de actuele problematiek op het vlak van voedsel- en milieuveiligheid, op vakantieparken en in de zorg: de sleutel tot de oplossing ligt in een gezamenlijke aanpak. 

Het Alliantie-atelier in de praktijk

Het CCV-Alliantie-atelier start altijd met een verkennende sessie waarbij de partijen op creatieve wijze onder begeleiding van het CCV nieuwe of vastgelopen onderwerpen in kaart brengen. Niet de instituties, maar het vraagstuk en het gewenst resultaat staan daarbij centraal. Tijdens de sessie wordt het probleem gestructureerd ontleed en verkennen partijen samen betekenisvolle oplosrichtingen, nieuwe idee├źn en een optimale interventiemix. De inzet is om te komen tot een gezamenlijke ambitie, (vernieuwende) aanpak en invulling van rollen. Zodat u kunt gaan werken aan de definitieve oplossing van uw vraagstuk of probleem. Het CCV begeleidt u tijdens de verschillende fases van dit proces. Met als resultaat een gezamenlijke aanpak en heldere afspraken over samenwerking en verantwoordelijkheden.

Wilt u meer informatie of een intakegesprek? Neem dan contact op met CCV-adviseurs Jorik van Bijlert of Joeri Vig.