Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Bijeenkomst veilig uitgaan: samen voor gastvrij

Heb je een vraag?
Neem contact op met

Marjolijn van Hest
06 13 350 089

Houd jij je vanuit een gemeente, de politie, horeca(beveiliging), een kennisinstituut of een andere organisatie bezig met veilig uitgaan? Dan ben je van harte welkom bij de bijeenkomst 'Veilig uitgaan: samen voor gastvrij', op 11 oktober in Rotterdam. In 1 middag ben je helemaal op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het uitgaansleven.

Het programma biedt:

  • interessante plenaire sprekers
  • pitches
  • interactieve workshops

Sprekers en presentaties

De locoburgemeester van Rotterdam Bert Wijbenga–van Nieuwenhuizen spreekt over veiligheid in het uitgaansleven. De gemeente Rotterdam presenteert samen met het Risbo instituut hun onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag in het Rotterdamse uitgaansleven. Korte pitches geven snel een beeld van de ontwikkelingen rondom apps en lachgas. Na de pauze kunnen deelnemers meedoen aan workshops over:

  • integrale samenwerking en toezicht in het uitgaansleven
  • ID-fraude
  • Preventie #MeToo

Rondleiding door uitgaansleven

Daarnaast kunnen bezoekers een rondleiding doen door het uitgaansleven in de Witte de Withstraat onder leiding van Stadsmarinier Arwin Siermans. We sluiten de middag af met een borrel.

De bijeenkomst 'Veilig uitgaan: samen voor gastvrij' vindt plaats op 11 oktober, Arminiuskerk, Rotterdam en start om 12.00 uur met inloop en lunch. De bijeenkomst duurt tot 17.30 uur en is onderdeel van de Week van de Veiligheid. Deze week wordt jaarlijks in week 41 georganiseerd en staat geheel in het teken van veiligheid. Want, met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen, inbraken) toe.

Neem voor meer informatie over veilig uitgaan contact op met CCV-adviseur Marjolijn van Hest, marjolijn.vanhest(at)hetccv.nl, 06 13 350 089.