Ga naar de inhoud

Laat jouw rookbeheersingsinstallatie periodiek inspecteren. Een onafhankelijke inspecteur beoordeelt of de installatie betrouwbaar is en past bij jouw situatie. Als alles in orde is, ontvang je het inspectiecertificaat. Het inspectiecertificaat is vaak verplicht door het Bouwbesluit, en het is belangrijk voor jouw verzekeraar.

Zeker weten dat jouw rookbeheersingsinstallatie goed werkt,
werkt wel zo prettig!

Inspectiecertificaat verplicht?

In het Bouwbesluit 2012 staat of het verplicht is om een geldig inspectiecertificaat te hebben voor jouw rookbeheersingsinstallatie, zie ook deze pagina.

Inspectie uitgelegd in 90 seconden

Inspectie uitgelegd in 1,5 minuut

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.

Hoe lang is mijn inspectiecertificaat geldig?

De geldigheidsduur van een inspectiecertificaat van een rookbeheersingsinstallatie als gelijkwaardige oplossing volgens het Bouwbesluit is 1 jaar. Dit is geregeld in paragraaf 1.5 van de Regeling Bouwbesluit 2012, artikel 1.11. Uw gemeente of een gespecialiseerd adviesbureau kan u hier meer over vertellen.

Inspectie aanvragen

Op zoek naar een inspectie-instelling die kan beoordelen of uw rookbeheersingsalarminstallatie functioneert en geschikt is voor jouw situatie? Kijk in onderstaande lijst met inspectie-instellingen die zijn geaccrediteerd voor inspectie van een rookbeheersingsinstallatie volgens het CCV-inspectieschema.

Inspectie rookbeheersingsinstallatie voor Bouwbesluit
Bureau Veritas
Inspectie basisontwerp, detailontwerp en op locatie
KIWA R2B
Inspectie basisontwerp, detailontwerp en op locatie
Life Safety
Inspectie basisontwerp, detailontwerp en op locatie
Normec Fire Safety & Security
Inspectie basisontwerp, detailontwerp en op locatie
VdS
Inspectie basisontwerp, detailontwerp en op locatie