Ga naar de inhoud

Praktijkvoorbeelden

Brandblusinstallatie

Van Gansewinkel

Op het enorme industrieterrein van Moerdijk ligt 1 van de 3 depots voor de verwerking van chemisch en gevaarlijk afval van afvaldienstverlener Van Gansewinkel. Brandveiligheid staat hier niet alleen hoog op de agenda door de strenge wet- en regelgeving, maar is ook van essentieel belang voor de bedrijfscontinuïteit. De volgens het VBB-schema gecertificeerde sprinklerinstallatie speelt hierbij een belangrijke rol.

Uitgangspunten

Bij de uitvoering van het brandveiligheidsbeleid hanteert Van Gansewinkel een aantal uitgangspunten. Zo wordt er uitsluitend gewerkt met gecertificeerde installateurs en moeten alle installaties niet alleen met een installatie- maar ook met een inspectiecertificaat worden opgeleverd.

Hiervoor moet de installatie worden beoordeeld in samenhang met de bouwkundige en organisatorische maatregelen zoals vastgelegd in het Uitgangspuntendocument (UPD).

Investering

Investeren in brandveiligheid en in certificering is voor een bedrijf als Van Gansewinkel kostbaar. Maar het is het geld wel degelijk waard, want door brand een deel van de verwerkingscapaciteit verliezen brengt de bedrijfscontinuïteit in gevaar.