Ga naar de inhoud

Predictive profiling

Foto van uitgaanspubliek in een discotheek. Ter illustratie van het CCV-dossier Keuzewijzer veilig uitgaan.

Best practice

Predictive profiling zorgt ervoor dat toezichthouders afwijkend en verdacht gedrag signaleren, waardoor escalaties en overtredingen voorkomen worden. Proactief denken en handelen staan centraal in de training.

Wanneer toezichthouders laat ingrijpen, waardoor er onnodig veel incidenten zijn, of toezichthouders profileren op oneigenlijke kenmerken (uiterlijk, sekse of huidskleur), dan is Predictive profiling het overwegen waard.

Waarom werkt het?

  • Proactief toezichthouden
  • Ingrijpen bij verdacht gedrag
  • Verhoogde pakkans
  • Voorkomt escalatie

Voor welke problemen?

Betrokken organisaties

  • Gemeente  
  • Politie  
  • Beveiliging

Infosheet

Lees voor een uitgebreide beschrijving de infosheet over Predictive profiling (pdf)

360CCV app

Het CCV ontwikkelde diverse video’s met behulp van 360-gradentechniek. Kijkend naar de 360-gradenvideo waant de doelgroep zich in levensechte situaties. De films bootsen een gevaarlijke situatie zo natuurlijk mogelijk na, zoals bijvoorbeeld predictive profiling in de film hieronder.

De film is gesitueerd in een winkel en winkelstraat, maar is ook toe te passen in uitgaansgelegenheden. De app is te vinden als ‘360CCV’ in de app store en play store.

CCV – Detailhandel Nederland – Pas jij predictive profiling toe? (360 video)

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.