Product toegevoegd aan winkelmand
 

Autokraak


Autokraak

Autokraak en autodiefstal

Autokraak is het stelen van spullen uit een auto, of het stelen van onderdelen van een auto. Bij autodiefstal wordt de hele auto gestolen. Overal waar auto’s staan, komen deze praktijken voor: in parkeergarages, naast kantoren, rondom winkelcentra, of zomaar voor een woning. Dagelijks vinden er in Nederland 150 auto-inbraken plaats. Iedere dag worden er zo’n 20 auto’s gestolen. Als auto-eigenaar kun je verschillende dingen doen om een autokraak te voorkomen. Hieronder lees je wat gemeenten kunnen doen in de integrale aanpak van autokraak.

Integrale aanpak autokraak

De regie van de aanpak van diefstal uit auto’s en diefstal van onderdelen ligt bij de gemeente. De informatie uit dit webdossier bied je als medewerker van een gemeente houvast bij de ontwikkeling en uitvoering van een integraal beleid voor de aanpak van autokraak.

In 2017 zijn 9 gemeenten (Amersfoort, Amstelveen, Barneveld, Den Bosch, Eindhoven, Nieuwegein, Nijkerk, Roermond en Utrecht) gestart met een pilotproject met deze nieuwe integrale aanpak. Zij zetten daarbij ook de campagne 'Voorkom autokraak' in. Binnen deze campagne zijn verschillende materialen beschikbaar.

Bekijk de campagnematerialen

Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging

Daarnaast beheert het CCV het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Dat doet het CCV in nauwe samenwerking met een Commissie van Belanghebbenden. Hierin zijn onder andere afnemers, leveranciers, verzekeraars, autoleasemaatschappijen en de certificatie-instelling vertegenwoordigd. Het keurmerk biedt praktische tips om auto-inbraken te voorkomen. Die tips kun je aan bewoners van jouw gemeente meegeven.

Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging

Het CCV adviseert

Wil je direct aan de slag? Schakel het CCV in, dan maken we samen een aanpak autokraak op maat voor jouw gemeente of werkgebied. Hiervoor kun je contact opnemen met Sienne Stoker. Bel naar 06 11 92 13 63 of mail naar sienne.stoker@hetccv.nl.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid