Product toegevoegd aan winkelmand

Autokraak


Autokraak

Overal waar dagelijks auto’s staan, komt autokraak voor. In parkeergarages, naast kantoren, rondom winkelcentra, of zomaar voor een woning.

De autokraker houdt van laptops, tablets, smartphone’s en digitale camera’s. Maar ook voor tankpassen, gereedschap, dure kleding, boodschappen, tassen en zelfs hele koffers breekt hij auto's open. Met vaak veel financiële en emotionele schade bij slachtoffers tot gevolg.

De regie van de aanpak van diefstal uit auto’s en diefstal van onderdelen ligt op lokaal niveau (gemeente). 

Integrale aanpak autokraak

Het CCV en de Stichting Aanpak Voertuig Criminaliteit (AVc) werken samen aan de aanpak van autokraak. Met deze actuele informatie heb je als gemeente houvast bij de ontwikkeling en uitvoering van jouw integrale beleid op de aanpak van autokraak.

In 217 zijn 9 gemeenten (Amersfoort, Amstelveen, Barneveld, Den Bosch, Eindhoven, Nieuwegein, Nijkerk, Roermond en Utrecht) gestart met een pilotproject met deze nieuwe integrale aanpak. Zij zetten daarbij ook de campagne 'Voorkom autokraak' in. Eind 2018 vindt de evaluatie van deze pilots plaats en wordt besloten of de autokraak-campagne voor heel Nederland beschikbaar komt.

Wil je direct aan de slag? Schakel het CCV en AVc dan in en maak samen een aanpak autokraak op maat voor jouw gemeente of werkgebied. Neem contact op met Colin Voetee, 06 10 447 801 of mail naar autokraak(at)hetccv.nl