Ga naar de inhoud

West Maas en Waal ontvangt eerste ster Veilig Buitengebied

De gemeente West Maas en Waal heeft als eerste gemeente in Tweestromenland het certificaat Veilig Buitengebied gekregen. Manager Anton Jansen van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland reikte het bijbehorende certificaat uit aan de gemeente en de betrokken partners.

De eerste ster van het certificaat Veilig Buitengebied is de bevestiging dat er een goede samenwerking is tussen diverse publieke en private organisaties om te zorgen voor een schoon en veilig platteland.

Werken aan een veilig buitengebied

West Maas en Waal werkt voor het veiliger maken van het buitengebied samen met ondernemers, inwoners en partners als de Hengelsportfederatie, Wildbeheereenheid, Omgevingsdienst Rivierenland (ODR), politie, brandweer, provincie Gelderland, Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), Waterschap Rivierenland en (groene) handhaving. Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland zorgt voor de begeleiding van het totale proces ‘Veilig Buitengebied’.

We doen het samen!

Burgemeester Vincent van Neerbos bij de uitreiking van de eerste ster: “Het uitgestrekte buitengebied van de gemeente West Maas en Waal is prachtig. De uitgestrektheid maakt het ook kwetsbaar. We zien dumpingen van drugsafval en diefstal van landbouwmateriaal. Grote schuren zijn interessant voor mensen met criminele intenties.”

“We zien dumpingen van drugsafval en diefstal van landbouwmateriaal.”

Burgemeester Vincent van Neerbos

Door korte lijnen met de betrokken partners weten ze elkaar volgens de burgemeester nu snel te vinden. “We kunnen met gerichte maatregelen de weerbaarheid van inwoners en ondernemers vergroten.Ook maken we andere gebruikers van het buitengebied alert op wat signalen van ondermijning zijn. En we geven aan waar signalen gemeld kunnen worden.”

Inwoners kunnen (anoniem) veel betekenen

Inwoners kunnen veel betekenen door verdachte situaties te melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer  0900 – 8844 of bij spoed 112. Wie anoniem wil blijven kan bellen naar Meld Misdaad Anoniem (M.) via telefoonnummer 0800-7000. Kijk op meldmisdaadanoniem.nl over de werkwijze.