Ga naar de inhoud

Webinar drugsoverlast in de horeca: ‘Iedereen moet de norm zetten’

Straat met diverse uitgaansgelegenheden. Ter illustratie van het CCV-dossier Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan.

Op 6 februari organiseerden het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en Platform Veilig Ondernemen (PVO) NL een webinar over drugsoverlast in de horeca. Aan tafel zaten burgemeester Bruls van Nijmegen, Dennis Dekkers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Tony den Blanken van PPS Security en CCV-adviseur/PVO NL Martijn Wildeboer. Zij spraken over hoe horecaondernemers drugsoverlast kunnen voorkomen.

Het webinar bestond uit 4 delen. Daardoor werd het onderwerp vanuit verschillende perspectieven belicht. Burgemeester Bruls pleit ervoor dat iedereen de norm zet: “Van ouder thuis tot burgmeester en iedereen er tussen in moet zeggen: ‘Dit is acceptabel en dit is niet acceptabel.” Daar is samenwerking voor nodig. En dat geldt voor het hele onderwerp. “Horecaondernemers kunnen het niet zelf. Ze hebben echt de publieke functies daarbij nodig en ook de portiers,” zegt Martijn Wildeboer aan het einde van het webinar.

Terugkijken

Je kunt het webinar opgeknipt in 4 delen terugkijken.

Deel 1: Verantwoordelijkheden van de burgemeester

Met de heer Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad.

Deel 2: De visie van Koninklijke Horeca Nederland

Met de heer Dennis Dekkers, voorzitter KHN Nijmegen en eigenaar van ’t Sfeerhuys bij De Looimolen.

Deel 3: De rol van beveiligers

Met de heer Tony den Blanken, directeur PPS Security.

Deel 4: Aanbod CCV/PVO NL

Met de heer Martijn Wildeboer, adviseur Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

Meer informatie over Horeca en ondermijning vind je in de Keuzewijzer Veilig Uitgaan. Daarin staan meerdere interventies die bijdragen aan een veilig uitgaansleven. De Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan helpt je de samenwerking in het uitgaansleven te organiseren.