Ga naar de inhoud

Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)

Een buitengewoon opsporingsambtenaar openbare ruimte (boa), ook wel gemeentelijke handhaver, werkt mee aan de leefbaarheid en veiligheid in jouw gemeente.

3 boa's lopen door een park

Hinderlijk gedrag, afval op straat, fout parkeren en hondenpoep. Stuk voor stuk top 10-ergernissen van inwoners van jouw gemeente. Volgens slachtofferenquêtes zijn deze vormen van overlast en verloedering zelfs belastender dan criminaliteit. Een buitengewoon opsporingsambtenaar openbare ruimte (boa) dan wel gemeentelijke handhaver pakt deze problemen aan. Gemeentelijke handhavers werken zo mee aan leefbaarheid en veiligheid in jouw gemeente.

Bevoegdheden boa

Gemeentelijke handhavers hebben een breed pakket aan bevoegdheden om overlast aan te pakken. Zij moeten tijdens hun werk immers effectief kunnen optreden tegen geweld en agressie. Sommige handhavers beschikken over geweldsmiddelen zoals handboeien, wapenstok, en pepperspray.

360CCV app

Het CCV ontwikkelde bewustwordingsvideo’s met behulp van 360 graden techniek. Op die manier waant de doelgroep zich in levensechte situaties. De video’s zijn gemaakt voor onder andere winkel- en horecapersoneel, senioren en jongeren. De video’s zijn onder meer gericht op preventie van overvallen, winkeldiefstallen en babbeltrucs.

De video’s bootsen gevaarlijke situaties zo natuurlijk mogelijk na. Zoals bijvoorbeeld in de film hieronder, waarbij een buitengewoon opsporingsambtenaar aan de hand van predictive profiling verdachte situaties voorkomt.   Alle 360 graden video’s staan in de 360CCV app. De app is te vinden als ‘360CCV’ in de app store en play store.

CCV – Detailhandel Nederland – Pas jij predictive profiling toe? (360 video)

Op deze plek staat een YouTube-video. Het tonen van de video kan ertoe leiden dat YouTube persoonlijke gegevens zoals je IP-adres verwerkt en/of cookies op jouw apparaat zet. Wil je de video op deze pagina bekijken, dan moet je hiervoor eerst expliciet toestemming geven door onze marketing cookies te accepteren. Je kunt de video ook bekijken via YouTube.com.

Gerelateerd