Ga naar de inhoud

Lenzen

De juiste informatie boven tafel krijgen voor de ontwikkeling van lokaal beleid voor veiligheidsproblematiek kan een hele zoektocht zijn. Daarom ontwikkelde het CCV ‘lenzen’ die snel en eenvoudig volledig inzicht geven in beschikbare gegevens, bronmateriaal, vindplaatsen, meldingen en signalen.

Beeld van mappen met informatie. Ter illustratie van het CCV-dossier Informatiepositie gemeenten.

Lenzen bieden beschikbare informatie voor veiligheidsbeleid

Iedere OOV’er die veiligheidsbeleid ontwikkelt, worstelt weleens met vragen als: hoe stel ik vast dat er sprake is van mensenhandel in de gemeente? Hoe herken ik ondermijning, welke aanwijzingen heb ik? Geven de politiecijfers die ik ontvang wel een compleet beeld van woninginbraak in de gemeente?

Weten welk bronmateriaal of met welke informatie de waarde van de lokale veiligheidsproblematiek kan worden bepaald, vormt de basis voor lokaal veiligheidsbeleid. Het is ook belangrijke informatie voor als je een beter beeld wil krijgen van de omvang van bepaalde problematiek. Die informatie vinden, kan in de praktijk een hele zoektocht zijn. Veel data is voorhanden. Data verandert echter ook snel. De lenzen van het CCV helpen je op weg.

Lenzen

Het doel van de lenzen die het CCV heeft gemaakt is de veiligheidsprofessionals snel en eenvoudig volledig inzicht geven in beschikbare gegevens, bronmateriaal, vindplaatsen, meldingen en signalen met betrekking tot een aantal specifieke veiligheidsthema’s. De lenzen zijn een indicatorenmatrix voor verschillende onderwerpen. Er zijn al lenzen voor ·

CCV-dossiers

Andere webdossiers van het CCV bieden ook veel informatie over verschillende veiligheidsthema’s. Op de onderwerpen-pagina vind je een overzicht van alle onderwerpen waarop het CCV actief is.