Ga naar de inhoud

Nieuw horecaconvenant in de gemeente Kampen

Foto van mensen op het terras van uitgaansgelegenheden. Ter illustratie van het CCV-dossier Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan.

Op 30 januari 2023 hebben Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Horeca Kampen, lokale horecaondernemers uit de binnenstad, politie en gemeente het horecaconvenant 2023-2025 ondertekend. Met dit nieuwe convenant wordt de integrale aanpak tussen de partijen vernieuwd om uitgaansgeweld- en overlast tegen te gaan in de binnenstad van Kampen.

Er wordt gewerkt volgens de systematiek van de ‘Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan’. De doelstelling is om de veiligheid en kwaliteit van het uitgaansgebied te verbeteren. Dit gebeurt aan de hand van 5 thema’s.

Naast de ondertekening van het horecaconvenant is gesproken over de Collectieve horecaontzegging (CHO). Hiermee kunnen horeca overlastgevers en criminelen uit hun zaak weren. Iemand die geweld, overlast, diefstal of een ander delict in een uitgaansgelegenheid pleegt, krijgt dan een ontzegging voor alle aangesloten horecagelegenheden. Alle aanwezige horecaondernemers gaven 30 januari aan de CHO te willen invoeren.

In de CCV-De Keuzewijzer Veilig Uitgaan vind je een overzicht van effectieve, veelbelovende en innovatieve aanpakken die de veiligheid in het uitgaansleven helpen bevorderen. In dit CCV-dossier vind je ook meer informatie over de Collectieve horecaontzegging.