Ga naar de inhoud

Keurmerk Particuliere alarmcentrale (PAC)

In het CCV Certificatieschema Particuliere Alarmcentrale (PAC) zijn criteria opgenomen voor het managementsysteem van particuliere alarmcentrales en videocentrales. Dit zijn bedrijven waar alarmsignalen en beelden binnenkomen waarbij met de klant afgesproken acties ondernomen worden.

Particuliere alarmcentrale

De gevolgen van overvallen, winkeldiefstal en inbraak zijn groot. De financiële schade kan hoog oplopen, de bedrijfscontinuïteit komt in gevaar, reputatieschade ligt op de loer en de emotionele impact is vaak enorm. Daarom doe je er als ondernemer alles aan om de risico’s te beperken en zorg je voor een adequate beveiliging. Soms kan dat met eenvoudige organisatorische maatregelen, zoals er op toezien dat alle deuren daadwerkelijk goed worden afgesloten zonder dat de sleutel in het slot blijft zitten. Een stap verder gaan de bouwkundige maatregelen, waarbij bijvoorbeeld ramen en deuren voldoende inbraak werend worden gemaakt met goed hang- en sluitwerk.

Als aanvulling op organisatorische en bouwkundige maatregelen zijn soms elektronische maatregelen noodzakelijk. Denk aan een inbraakalarminstallatie, een toegangscontrolesysteem of beveiligingscamera’s. Het is verstandig deze beveiligingssystemen aan te sluiten op een particuliere alarmcentrale (PAC) of videotoezichtcentrale.