Product toegevoegd aan winkelmand
 

Jeugdgroepen en groepsgedrag


Jeugdgroepen en groepsgedrag

Max. 18 personen personen  2 dagdelen van 10.00 tot 15.30   Indicatie: 580 euro (exclusief BTW)

 Op (eigen) locatie.

In de training ‘Anders zien, kijken en doen’ kom je op vlieghoogte van de ontwikkelingen over de aanpak van jeugdgroepen en groepsgedrag. In deze training doen we het wel anders. 

Want door problemen met jeugd of jeugdgroepen anders te benaderen (zien), ga je als vanzelf anders kijken. En dan merk je dat je focus verandert. Dat maakt vervolgens dat je als vanzelfsprekend voor andere acties kiest. 

Als basis gebruiken we het 7-stappenmodel voor de aanpak van problematische jeugdgroepen en groepsgedrag. In 2 dagdelen doorlopen we gezamenlijk dit werkproces én koppelen daaraan thema’s die hier invloed op hebben. Meer informatie over deze training vind je op onze website wegwijzerjeugdenveiligheid.nl.

Doelgroep

Alle partners die werken in de aanpak van jeugdcriminaliteit en problematisch groepsgedrag kunnen samen deelnemen aan de training. Dus, ben jij beleidsmedewerker of -adviseur jeugd in een gemeente, werk je bij de politie of ben je jongerenwerker? Dan is deze training voor jullie zeker relevant.  

Inschrijven

De training wordt incompany gegeven. Wil je de training organiseren? Neem hiervoor contact op met nicole.langeveld@hetccv.nl. Ze geeft je graag meer informatie en antwoord op je vragen. 

Trainers 

Drs. Nicole Langeveld

Frannie Herder

Resultaat

De praktische oefeningen in kleine groepjes geven je handvatten mee om de aangeboden kennis en ervaringen in je eigen werk in te zetten. Je krijgt handige tips en formats om je werk makkelijker te maken. Denk aan een voorbeeldbrief aan een jongere die overlast veroorzaakt.  

Na 2 dagen ben je weer helemaal up-to-date op een aantal relevante thema’s en ontwikkelingen die je verder helpen in de aanpak van problematische jeugdgroepen en groepsgedrag. Ook heb je praktisch geoefend met medecursisten en neem je concrete inzichten mee naar huis. En ‘last but not least’: de training zorgt ervoor dat de neuzen van je collega’s en/of partners dezelfde kant op komen te staan en dat verstevigt de onderlinge samenwerking.  

SKJ-geaccrediteerd

De training is SKJ-geaccrediteerd.Jeugd- en gezinsprofessionals ontvangen 9.00 punten voor het volgen van deze training.

Kosten

Indicatie: 580 euro (ex BTW)

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid