E-learning Veilig Uitgaan: leer samenwerken met horeca-ondernemers

Benieuwd hoe je het beste kunt samenwerken om een uitgaansgebied veilig en leefbaar te maken of te houden? Met de e-learning Veilig Uitgaan leer je hoe je een succesvolle samenwerking met gemeente, horecaondernemers, politie en omwonenden opzet en hoe je tot een doeltreffende lokale aanpak Veilig Uitgaan komt. De e-learning volgt de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU). Het is een aanvulling op het bestaande stappenplan en handboek KVU.
Veilig Uitgaan in Stappendam
In de e-learning Veilig Uitgaan volg je de ontwikkelingen in de fictieve gemeente Stappendam. Het afgelopen weekend liep het hier behoorlijk uit de hand: een jongen werd met letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Verschillende media berichtten uitgebreid over het incident en de raad stelt nu kritische vragen. Er moet een aanpak komen voor een veiliger uitgaanscentrum. De gemeente Stappendam wijst jou aan als procesbegeleider.
Door de vragen in de e-learning te beantwoorden, leer je een succesvolle samenwerking met horeca en andere partners opzetten. Ook kom je op een gestructureerde manier tot een effectieve lokale aanpak Veilig Uitgaan. Door de e-learning te doen, krijg je bovendien goed zicht op de vaardigheden die nodig zijn om met verschillende partijen zoals politie, horeca-ondernemers en omwonenden samen te werken. Aan het einde ben je klaar om de toets te maken en je certificaat te halen.
Met dank aan
Deze e-learning Veilig Uitgaan kwam tot stand met de hulp van de gemeenten Goes, Uithoorn, Utrecht en Zoeterwoude, Bureau Almere Marktonderzoek Advies, Nationale Politie (eenheid Utrecht), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Een bijzonder woord van dank voor de waardevolle adviezen van procesbegeleiders Veilig Uitgaan Josien van Bommel en Richard Telderman.
Meer weten? CCV-adviseur Marjolijn van Hest vertelt meer over de e-learining in dit filmpje.