Ga naar de inhoud

Stop de tikkende bom, escapeboot meert aan in Sneek en Leeuwarden

Een (jacht)haven is een populaire plek voor watersportliefhebbers, maar helaas ook voor criminelen. Hoe herken je ondermijnende activiteiten in de jachthaven? Ontdek het op de escapeboot van het Platform Veilig Ondernemen die op dinsdag 29 augustus afmeert in Sneek. Dit is op de Oppenhuizerweg 60. De boot is aanwezig in Leeuwarden op donderdag 31 augustus. Dit is op de Harlingertrekweg, tegenover WTC Hotel. In beide steden is dat van 09:00 tot 17:00 uur.

In de drijvende escaperoom krijgt een team 30 minuten de tijd om foute keuzes te vermijden en uitdagende puzzels op te lossen. Op een speelse manier doen de deelnemers zo kennis op over verdachte situaties en worden ze teamplayer in het geheel. Leren door te doen staat hierin centraal.

Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld drugs- en geldtransport, mensenhandel en het anoniem verblijven op een boot om zo uit handen van justitie te blijven.

Wat is een escapeboot?

De escapeboot wordt ingezet om booteigenaren, bezoekers, ondernemers en medewerkers bewust te maken van verdachte situaties die kunnen wijzen op deze vormen van ondermijnende criminaliteit. Hoe herken je de signalen? Waar moet je op letten? En wat moet je doen als je verdachte omstandigheden ziet? Op de escapeboot geven adviseurs van Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Nederland antwoord.

Na afloop weten de deelnemers op welke verdachte signalen ze moeten letten en waar ze die kunnen melden. En natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Dit alles wordt door PVO Noord-Nederland georganiseerd  in samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân,

Aanmelden escapeboot

Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht.

Wees er snel bij, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt. Je kunt een voorkeur aangeven voor een tijdvak en je aanmelding is pas definitief nadat je een bevestiging per mail hebt ontvangen.

Lees ook: Escapeboot in NOS Radio 1 Journaal: “Ik heb er echt iets van opgestoken.”