Product toegevoegd aan winkelmand

Grote steden


Grote steden

Demonstraties, rellen na afloop van voetbalwedstrijden en georganiseerde criminaliteit. Grote steden hebben met andere veiligheidsproblemen te maken dan kleinere steden of dorpen. Het gaat vaak om grotere problemen in een ingewikkeldere context.

Om van elkaar te leren en om hun gezamenlijke belangen goed te kunnen behartigen, hebben de grote steden in Nederland zich verenigd. Zo is er de G4, bestaande uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Maar ook de G32, bestaande uit inmiddels 40 middelgrote steden, komt samen om problemen te delen en bespreken.

Netwerk Grote Steden

Daarnaast is er het Netwerk Grote Steden voor de OOV'ers van deze steden. Dit netwerk richt zich specifiek op veiligheid. Het helpt OOV'ers om het veiligheidsbeleid zo goed mogelijk te organiseren, van elkaar te leren en te netwerken. Het CCV organiseert hiervoor de Netwerkdagen Grote Steden die ieder half jaar in een andere stad plaatsvinden. Wil je meer weten? Neem dan contact op CCV-adviseur Axel Weggelaar.

Platform Stedelijke Veiligheid

Een ander netwerk is het Platform Stedelijke Veiligheid. Hier praten vertegenwoordigers van het Rijk en de steden over (beleids)ontwikkelingen en actualiteiten. Het Platform Stedelijke Veiligheid vergadert drie keer per jaar en wordt voorgezeten door de burgemeester van Nijmegen. Het CCV voert het secretariaat. Neem voor meer informatie over het platform contact op met CCV-adviseur Axel Weggelaar.