Product toegevoegd aan winkelmand

Grote steden


Grote steden

Demonstraties, rellen na afloop van voetbalwedstrijden en georganiseerde criminaliteit. Grote steden hebben met andere veiligheidsproblemen te maken dan stadjes of dorpen. Doordat het vaak gaat om grotere problemen in een ingewikkelder context, en hun gezamenlijke belangen goed moeten worden behartigd, hebben de grote steden in Nederland zich verenigd in diverse groepen. Zo is er de G4, bestaande uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Maar ook de G32, bestaande uit inmiddels 37 middelgrote steden, komt in apart verband samen om hun problemen te delen en bespreken.

G4: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht

Het CCV en het Netwerk Grote Steden

Om het veiligheidsbeleid zo goed mogelijk te organiseren, van elkaar te leren en te netwerken, is het Netwerk Grote Steden ontstaan. Het CCV organiseert twee keer per jaar de Netwerkdagen Grote Steden voor deze groep. De bijeenkomsten vinden halfjaarlijks plaats, iedere keer in een andere stad. Wilt u meer weten? Neem dan contact op CCV-adviseur Axel Weggelaar.

Het CCV en het Platform Stedelijke Veiligheid

In het Platform Stedelijke Veiligheid praten vertegenwoordigers van het Rijk en de steden over (beleids)ontwikkelingen en actualiteiten. Het Platform Stedelijke Veiligheid vergadert drie keer per jaar en wordt voorgezeten door de burgemeester van Nijmegen. Het CCV voert het secretariaat. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met CCV-adviseur Axel Weggelaar.