Ga naar de inhoud

Nijmegen heeft nu ook een convenant veilig uitgaan binnenstad

Verschillende partijen uit Nijmegen gaan op de foto die het convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan hebben getekend.

Op dinsdag 17 januari 2023 ondertekenden verschillende partijen het convenant Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Binnenstad Nijmegen. Hiermee bekrachtigen zij de samenwerking en de uitvoering van de vastgestelde maatregelen om de veiligheid in het uitgaansgebied te versterken.

Het afgelopen jaar hebben de gemeente Nijmegen, ondernemers en politie, onder begeleiding van het CCV/Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, intensief samengewerkt aan de veiligheid in het uitgaansgebied.

Schoon, heel en veilig

Er waren schouwen tijdens nachtelijke openingsuren van de horeca, waarbij het uitgaansgebied is bekeken op de thema’s schoon, heel en veilig. Ook was er een bijeenkomst voor ondernemers over de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan en konden zij een enquête invullen om input te leveren voor de uitvoeringsmaatregelen. Vanuit het CCV/Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland begeleidt Martijn Wildeboer dit proces.

Het convenant werd ondertekend door: (horeca)ondernemers, Koninklijke Horeca Nederland (KHN)-afdeling Groot-Nijmegen, Gemeente Nijmegen, Politie Nijmegen, Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, Huis voor de Binnenstad/ Binnenstadmanagement Nijmegen en het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

Meer weten?