Ga naar de inhoud

Met Cyberchef Dronten wordt een ondernemer chef in zijn digitale keuken

Phishing

Cyberchef Dronten is gelanceerd. is gelanceerd. Deze digitale scan helpt ondernemers uit Dronten in de strijd tegen cybercriminaliteit. Hiervoor gaan studenten van ROC Friese Poort ‘kwetsbaarhedenscans’ uitvoeren bij ondernemers, om de digitale kwetsbaarheden van hun bedrijf inzichtelijk te maken. Na de scan leveren de studenten een concreet rapport met tips, waarmee de ondernemer aan de slag kan om zijn digitale weerbaarheid te versterken.

Gevaren cybercriminaliteit

Voor Cyberchef hebben de gemeente Dronten, ROC Friese Poort, politie, Stichting Veilig Ondernemen Flevoland (SBBF) en het Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland (PVO-MN) de handen ineengeslagen. Door dit project moeten ondernemers bewust worden van de gevaren van cybercriminaliteit en hier weerbaarder tegen worden.

Scan cybercrime voor ondernemers

Er is maar een beperkt aantal studenten en dus ook een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden voor de de kwetsbaarhedenscan kan alvast via onderstaande link:

Door middel van het platform Samen Digitaal Veilig kan een ondernemer doorlopend blijven werken aan de digitale weerbaarheid van de onderneming.

De kwetsbaarhedenscan van Cyberchef en het platform Samen Digitaal Veilig is gratis. Het kost alleen een paar uur om samen met de studenten de digitale infrastructuur van een bedrijf zichtbaar te krijgen. Daarnaast is dit project voorzien van een gratis informatieve kick-off op 26 september, waarbij presentaties worden gegeven door interessante sprekers en meer wordt verteld over het project. Ook biedt het de mogelijkheid om te netwerken met andere ondernemers in Dronten.

De kick-off is van 17.00 tot 21.00 uur in De Meerpaal aan De Rede 80 in Dronten. Dit is inclusief netwerkmaaltijd en netwerkborrel.