Ga naar de inhoud

Meet&Greet Veiligheid en Zorg

Wat een geweldige Meet&Greet Veiligheid en Zorg was er op 14 september! Op de bijeenkomst onderzochten team Veiligheid & Zorg samen met de deelnemers hoe ze de kloof tussen het sociaal-, zorg- en veiligheidsdomein verder kunnen overbruggen om het nóg beter te doen voor inwoners, cliënten en klanten.

Met zo’n 30 professionals speelden ze de serious game NetwerkKracht, die is ontwikkeld samen met Ferry Nagel van Kennisland. Daarmee verkenden de deelnemers op welke manieren je de samenwerking een paar stappen verder kunt brengen. Voorbij het ‘elkaar kennen’ en ‘elkaars taal spreken’. Zo gingen ze op zoek naar onderliggende mechanismes voor nog betere samenwerking.

Boven verwachting

Een paar indrukken van de dag die de deelnemers deelden: 

Over verwachtingen van de dag: ‘Boven verwachting’, ‘heel erg leuk’ en ‘ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar een mooie leerzame dag gehad, goed om te netwerken’.

Over beste inzichten op de dag: ‘iedereen loopt tegen soortgelijke problemen aan, maar is bereid aanpassingen te doen’, ‘er zijn verschillende oplossingsstijlen voor bepaalde problemen binnen netwerk samenwerking’, en ‘verbinding, vertrouwen en humor zijn erg belangrijk voor een goede samenwerking’. 

En de suggesties waar het team Veiligheid & Zorg haar voordeel mee mocht doen: ‘meer ruimte voor netwerkgesprekken’, ‘goed georganiseerd, spel werkt goed’ en ‘erg leuk om middels een spel informatie op te halen en kennis te maken’. 

Met alle input uit het spel werkt team Veiligheid & Zorg de komende tijd een samenwerkings/analysemodel uit. Veel dank aan iedereen die hier zijn bijdrage aan leverde! Wil je op de hoogte blijven? Stuur een mail naar: veiligheidenzorg@hetccv.nl. En lees de informatie in het CCV-dossier Veiligheid en zorg.