Ga naar de inhoud

Winnaars PKVW-prijzen 2022 bekend

Op woensdag 29 juni reikte Ellie Lust tijdens de CCV Veilig Wonen Dag 2022 de prijzen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) uit. De prijzen voor beste PKVW-bedrijven gaan naar Locktight en Securiteit. Het meest innovatieve inbraakwerende product is Exceptor® kierstandhouder van Dulimex. Servatius Wonen uit Maastricht wint de prijs voor Beste bouwproject met PKVW-certificaat 2022.

Het aantal woninginbraken is tijdens de coronacrisis teruggelopen, maar inmiddels nemen ze weer toe. Een inbraak maakt veel indruk op de slachtoffers. Daarom blijft preventie belangrijk, zeiden verschillende sprekers tijdens de Veilig Wonen Dag. Met de maatregelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak met 80% af. Daar dragen de prijswinnaars ieder op hun eigen manier aan bij.

Beste PKVW-bedrijf met en zonder personeel 2022

Rick Baan van Locktight levert uitstekende kwaliteit van dienstverlening. Zijn klanten bevestigen dat op internet. 119 reviews op Google met gemiddeld 4,9 sterren van de 5. De website is overzichtelijk, bevat veel informatie en foto’s en promoot PKVW op een goede manier. Daarom heeft de jury hem tot Beste PKVW-bedrijf zonder personeel 2022 verkozen.

Securiteit wint de prijs voor Beste PKVW-bedrijf met personeel. Securiteit heeft een lange staat van dienst en levert uitstekende kwaliteit. Wat in 1937 begon als De Sleutelspecialist is nu uitgegroeid tot Securiteit; een bedrijf met 2 vestigingen en 16 medewerkers. Securiteit behandelt iedere opdracht als maatwerk. Klanten hebben de mogelijkheid zich te abonneren op een nieuwsbrief. Naast de nieuwsbrief biedt Securiteit een website met blogs en veiligheidscampagnes.

Beste bouwproject met PKVW-certificaat 2022

Woningcorporatie Servatius in Maastricht e.o. heeft het Politiekeurmerk tot standaard gemaakt in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Nieuwbouwprojecten worden conform het PKVW gerealiseerd inclusief certificatie. Daarnaast heeft Servatius ook op andere aspecten aandacht voor de veiligheid, bijvoorbeeld met Buurtteams. Servatius investeert in veiligheid voor haar bewoners. De jury heeft daarom woningcorporatie Servatius uit Maastricht als winnaar aangewezen van de prijs voor Beste bouwproject met PKVW-certificaat 2022.

In de voorbereiding bezocht de jury 3 genomineerde projecten in Veenendaal, Maastricht en Rotterdam. Tijdens die bezoeken namen de juryleden kennis van het beleid, de impact en de uitvoering van de projecten. De jury feliciteert Servatius en adviesbureau Securikoers die Servatius hierin begeleidt, met hun prijs. De jury hoopt dat dit beleid wordt gecontinueerd én een stimulans is voor andere corporaties in Limburg om deze werkwijze over te nemen.

Meest innovatieve inbraakwerende product 2022

Het unieke van de Exceptor® kierstandhouder van Dulimex is dat hij in de vloer wordt aangebracht vlak achter de voordeur. Daarmee is hij de eerste in zijn soort die met de voet bediend kan worden. Andere kierstandhouders worden op de deurpost geplaatst. Met een kierstandhouder kun je de deur zover opendoen dat je kunt zien wie er voor de deur staat. Degene die buiten staat, kan de deur niet verder openen en ongewenst binnenkomen. De Exceptor® kierstandhouder van Dulimex kan in principe bij iedere voordeur toegepast worden in de strijd tegen woninginbraken én woningovervallen.

Voor deze prijs waren 3 producten genomineerd. Tijdens de Veilig Wonen Dag konden de bezoekers via een stembriefje aangeven welk product zij het beste vonden. Die stemmen en het oordeel van de jury bepaalden samen de winnaar.

Over de jury

De jury bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de overheid en het bedrijfsleven. Zij bogen zich over de inzendingen voor de verschillende prijzen en bezochten de nominaties voor Beste bouwproject met PKVW-certificaat.

Meer informatie

Bekijk de websites van de winnaars:

Kijk op politiekeurmerk.nl voor meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de Veilig Wonen Dag.