Ga naar de inhoud

Grou ontvangt tweede ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Bijeenkomst in Grou

Winkelgebied, bedrijventerrein en jachthaven Grou in dit Friese dorp hebben opnieuw het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. De bijbehorende tweedee ster werd vrijdag in de brandweerkazerne van Grou uitgereikt door Rini ten Grotenhuis van het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Nederland.  

Dag van de Ondernemer

De uitreiking vond plaats tijdens de Dag van de Ondernemer, waarbij ieder jaar in het hele land ondernemers in het zonnetje worden gezet. Gemeente Leeuwarden, werkgroep KVO en Brandweer Grou vierden het ondernemerschap en alle ondernemers werden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen.  

Voor deze gelegenheid kwamen ze samen op een wel hele mooie plek, namelijk de brandweerkazerne. Wethouder Abel Reitsma van de gemeente Leeuwarden opende de bijeenkomst. De wethouder bedankte iedereen die had bijgedragen aan een veilig, schoon en aantrekkelijk winkelgebied, bedrijventerrein en havengebied en daarom weer een KVO-ster mochten ontvangen. Het KVO stimuleert de samenwerking tussen politie, brandweer, gemeente en ondernemers.

Syb van der Ploeg

Om de ondernemers te bedanken voor hun inzet had zanger Syb van der Ploeg, bekend van de band De Kast, speciaal voor hen een lied geschreven met als titel Samenwerken. Dit werd live gezonden op de bijeenkomst. 

Ook in jouw gemeente in Noord-Nederland werken aan een Veilig Winkelgebied, Veilig Bedrijventerrein of Veilige Jachthaven? Neem dan contact op het Rini ten Grotenhuis. Meer weten? Klik dan op 1 van deze onderwerpen!